„Еразъм+“ отпуска средства за справяне с езика на омразата в интернет

Сдружение „Стъпка по стъпка“ започва проект насочен срещу езика на омразата в интернет. От сдружението са кандидатствали за финансиране по линия европейските фондове. Проектът е одобрен и ще получи финансиране в размер на 12 000 евро по ключова ос 1 „Младежки обмен“ на програма „Еразъм +“.

Проектът обхваща четири страни от ЕС и Турция. Търновското сдружение „Стъпка по стъпка“ ще си партнира със свои колеги от Литва, Полша, Румъния и Турция. Началото на проекта бе даде на 1 юли и ще продължи до 1 ноември. В този период организаторите планират да изработят пет клипа по темата за агресията на речта в онлайн пространството, които по-късно ще бъдат публикувани в социалните мрежи.

Друга стъпка за справяне с езика на омразата в интернет е насищането на виртуалното пространство с позитивни новини, които представят доброто в нашето ежедневие, заяви Юлиян Вълчев- председател на неправителствената организация "Стъпка по стъпка" и координатор на инициативата. По думите му партньорите в проекта няма да успеят да преборят омразата, но по- важното е да създадат съмишленици, за да я ограничат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!