Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Като антрополог, възпитаник на престижния университет Принстън, Надежда Савова вече е обходила 65 държави по света. Каквито и да са били изследователските й задачи, Надежда винаги намира време да учи от стари майстори как по тези места се меси хляб - в Индия, Перу, Русия, Етиопия. Днес тя споделя с българските деца мистерията на хляба и неговите извечни културни кодове. За тях и родителите им, ползвайки опита от вече прочулата се по света Хлебна къща в Габрово, Надежда връща радостта от общата усилна работа, от общото хранене в делника и празника, от едно бавно време, което носи дълбокото спокойствие на обреда и корена. Ако трябва да заявя първото име на съвременен възрожденец, което ми хрумва, на будител с мисия, няма да се колебая - това е именно Надежда Савова. Но това е само началото.