Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромен интерес към плувния маратон в Бургас тази събота. Записването е отворено

Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – 1000 и 3000 метра в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас 2024". Домакин на събитието, което ще се проведе на 20 юли ( събота) е акваторията на Морска гара в Бургас. Състезанието се организира от КПС“Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко Цанков. Парични премии и много предметни награди са осигурени за най-добрите плувци, сподели специално за БНР Николай Илиев, представител на организаторите.

Отец Стилиян ще отслужи молебен за здраве и успехи на организаторите и участниците ,а откриването на маратона с официалните лица и състезателите ще бъде в събота от 11:00 часа на Морска гара. 

„Искам да споделя, че условията в Морска гара са перфектни. Водата е много чиста и топла. Няма вълнение и течения, което го прави подходящ за всички възрастови групи. Всеки завършил маратона ще получи медал, тениска и други предметни награди за спомен от тазгодишното издание. Регистрациите за участие се правят на нашия сайт burgasmarathon.com, както и в деня на провеждане на място. Всеки, който желае да плува и да получи награда, е добре дошъл. Благодаря на Община Бургас и всичките ни спонсори за подкрепата около маратона“ ,допълни светновният шампион  Цанко Цанков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна