Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия почетоха Силвио Берлускони с филателно издание

Силвио Берлускони в Сената в Рим, октомври 2022 г.
Снимка: БТА

В Италия издадоха възпоменателна пощенска марка за политика и предприемач Силвио Берлускони, който 4 пъти е бил премиер на страната. Филателното издание излиза на рождения му ден -  29 септември.

Пощенката марка, посветена на Берлускони, е с тираж над 350 000 броя и с цена от 1,25 евро. Дело е на Филателния център към Държавния печатарски институт и Монетния двор.

Марката представя Силвио Берлускони на фона на знамената на Италия и на Европейския съюз. За колекционерите пощенската марка се предлага в специална папка във формат А4, съдържаща ансамбъл филателни материали, на цена 20 евро. 


Футболен клуб "Милан" също отбелязва рождената дата на своя бивш президент, с който в продължение на над 30 години спечели всички родни и международни трофеи.

В посланието, поместено в социалните мрежи, клубът цитира думите-посвещение на Берлускони: "На всички нас, които изпитахме това приключение - да преплитаме живота си с мечта, наречена "Милан". 

Защитникът на Милан Давиде Калабрия вдига трофея, след спечелването на мача за купата на името на Силвио Берлускони между Милан и Монца на стадион Джузепе Меаца в Милано, 13 август 2024 г.; Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роден през 1936 година, Берлускони почина през юни 2023-та. А като израз на почитта към него международното летище Милано - Малпенса вече носи името му. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени