Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Попадението на Кристиан Макун донесе победата на Левски над Арда

Попадението на Кристиан Макун донесе победата на Левски над Арда
Снимка: БТА

Дебютният гол на венецуелския защитник Кристиан Макун донесе победата на Левски с 2:1 при домакинството на Арда в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Успехът остави столичани на първото място в класирането с 25 точки, с три повече от втория Лудогорец, който има два мача по-малко. Другият гол за победата бе дело на тарана Александър Колев от дузпа, а за Арда точен бе Станислав Иванов в края на първото полувреме.

За тима от Кърджали загубата е четвърта от началото на сезона, но въпреки нея тимът е на шесто място в класирането с 14 точки.

Преди началото на мача капитанът на Левски Вандерсон Цунами получи специална фланелка от мажоритарния собственик Наско Сираков по повод стотния си мач със синия екип.

Домакините не загубиха излишно време в разиграване на топката и още в 35-ата секунда успяха да я пратят във вратата на Арда, но голът на Джавад ел Джемили бе отменен заради засада.

По-активният старт на Левски все пак даде резултат в 12-ата минута, когато Пламен Крачунов фаулира в наказателното поле Мустафа Сангаре и Левски получи дузпа. С нейното изпълнение се нагърби Алекс Колев, който бе точен за 1:0.

Арда успя да изравни при първата си по-опасна атака в 39-ата минута. Тогава Тонислав Йорданов успя да изведе Станислав Иванов зад гърба на отбраната на домакините и юношата на Левски наказа бившия си клуб. Той стреля, Матей Маркович отби, но топката спря точно пред вратата и притичващият Иванов я довкара за 1:1.

В началото на втората част Иванов имаше добра възможност да вкара и втори гол, но не успя да засече центриране на партньора си в атака Чинонсо Офор.

Левски започна да притиска съперника си след преминаването на 60-ата минута. Първо Келиан ван дер Каап стреля с глава право в ръцете на Анатолий Господинов, а малко след това и Мустафа Сангаре пропусна шанс за втори гол.

В 73-тата минута натискът на Левски все пак донесе резултат и "сините" поведоха с 2:1. След центриране от корнер Алекс Колев отклони с глава към Кристиан Макун, който със задна ножица вкара много красиво попадение. За национала на Венецуела това бе първи гол с екипа на столичани в едва третия му официален мач.

В 85-ата минута Арда можеше да изравни, но Маркович се справи с далечен удар на играч на гостите.

Най-добрия си шанс за равенство гостите пропуснаха в четвъртата минута на продължението, когато Чинонсо Офор не успя да овладее добре едно центриране от фланга, но топката попадна у Станислав Иванов, който от чиста позиция я прати в аут.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени