Българска стартираща компания за производството на протеинови бонбони без захар, глутен, соя и мазнини не спира своето развитие и амбициозни идеи. След като бе оценена на 1 млн. лева от фонд за рискови инвестиции, компанията успя да привлече 100 000 лева, с които да подобри и разшири разпространението на продуктите си в повече обекти из цялата страна. 50% от сумата е предвидена именно за тази цел.
Засега бонбоните им са достъпни в над 200 обекта в България. От компанията планират и пробив на пазари в чужбина. В процес на изграждане са връзки с обекти в Румъния, Гърция, Полша, Италия и Испания. Повече авантюристичния старт на родните предприемачи през 2020 година, вижте в публикацията: Протеинови бонбони изненадват небцето с три традиционни български вкуса.
За четвърта година Forbes събира на една сцена умовете зад най-значимите иновации в българската индустрия. По време на събитието, което ще се проведе в Центъра за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в София, ще бъдат обявени и победителите във Forbes..
На 21 нември от 10:00 часа италианският майстор-готвач Даниеле Приори, заедно с 10 млади хора с интелектуални затруднения ще приготви италиански обяд в Дневен център „Светове“ на Фондация „Светът на Мария“. Приори и младежите ще сготвят по неаполска..
Във вторник от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Дъжд ще вали на много места в западните райони и Дунавската равнина, а по високите полета на Западна България и Предбалкана бързо ще премине в сняг. Валежите още в сутрешните..
В дните 22 и 23 ноември Българската православна църква ще отбележи тържествено 100 години от освещаването на Патриаршеския ставропигиален храм-паметник..
"Инвестирането в хората, образованието, иновациите и технологиите е ключът към успеха в бъдеще", заяви президентът Румен Радев на откриването на бизнес..
В „България днес“ на 22 ноември говорим за това как се осъществява дейността на едно българско сдружение в Гърция, с..