Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев понеделник, подходящ за преходи в планината

Снимка: Десислава Семковска

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от 4°-5°, на места из високите полета на Западна България до 15°-17° по Черноморието, в София – около 5°. В неработния за България понеделник ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна облачност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над по-голямата част от Балканите ще бъде предимно слънчево, затоплянето от югозапад ще продължи. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните източни райони, краткотрайни валежи от дъжд ще има на места по Черноморското крайбрежие на Турция. Температурите на Балканите ще варират от 24° в София до 28° в Атина и Белград.

На Пиренейския полуостров ще преобладава слънчево време. В северозападната част на континента, на Скандинавския полуостров, в Италия и Централното Средиземноморие ще бъде доста динамично, ветровито, с краткотрайни валежи, на места интензивни и значителни по количество, ще има и гръмотевици, а в северната половина на Норвегия и Швеция ще вали сняг. Валежи от дъжд и от сняг ще има и във Финландия и в северните райони на Европейска Русия. В източната част от Централна Европа, както и над по-голямата част от Източна ще бъде предимно слънчево. Над източната акватория на Черно море и прилежащите райони от Европейска Русия, Армения и Грузия ще има обилни валежи от дъжд. На територията на Европа най-студено ще е в Санкт Петербург – 14°, а най-топло – 28° в Атина и Белград. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35
Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10