Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев понеделник, подходящ за преходи в планината

Снимка: Десислава Семковска

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от 4°-5°, на места из високите полета на Западна България до 15°-17° по Черноморието, в София – около 5°. В неработния за България понеделник ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна облачност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над по-голямата част от Балканите ще бъде предимно слънчево, затоплянето от югозапад ще продължи. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните източни райони, краткотрайни валежи от дъжд ще има на места по Черноморското крайбрежие на Турция. Температурите на Балканите ще варират от 24° в София до 28° в Атина и Белград.

На Пиренейския полуостров ще преобладава слънчево време. В северозападната част на континента, на Скандинавския полуостров, в Италия и Централното Средиземноморие ще бъде доста динамично, ветровито, с краткотрайни валежи, на места интензивни и значителни по количество, ще има и гръмотевици, а в северната половина на Норвегия и Швеция ще вали сняг. Валежи от дъжд и от сняг ще има и във Финландия и в северните райони на Европейска Русия. В източната част от Централна Европа, както и над по-голямата част от Източна ще бъде предимно слънчево. Над източната акватория на Черно море и прилежащите райони от Европейска Русия, Армения и Грузия ще има обилни валежи от дъжд. На територията на Европа най-студено ще е в Санкт Петербург – 14°, а най-топло – 28° в Атина и Белград. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България подкрепя реформирането на ООН

Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации (ООН), за да гарантираме, че тя остава актуална и способна да отговаря на предизвикателствата на 21-ви век. Това послание отправи премиерът Димитър Главчев на Срещата на върха за..

публикувано на 23.09.24 в 08:59
Мариян Иванов със съпругата си Аня и децата им

За 20 години България се е променила в много положителна посока

Животът е същински низ от случайности, които понякога го превръщат в истинска приказка. Една среща по време на българска вечер в дискотека в САЩ променя живота на сънародника ни Мариян Иванов и днес той е щастливо женен за съпругата си Аня, която е..

публикувано на 23.09.24 в 08:10

Адвокати от цялата страна обявиха протестна готовност заради президентско вето

Готовност за ефективни протестни действия обявиха председателите на адвокатските колегии в страната заради наложено от президента Румен Радев вето на промени в Закона за адвокатурата. Приетите наскоро промени са за нови правила за определяне на особени..

публикувано на 22.09.24 в 17:21