Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на мелнишкото вино "Златен грозд"се провежда днес и утре

 

Третото издание на фестивала на мелнишкото вино "Златен грозд" ще се състои  днес и утре в град Мелник, съобщи за Радио Благоевград Страхил Филянов, един от организаторите на събитието. Участие в празника ще вземат много танцови състави от Благоевград, Сандански и Петрич, а водещ ще бъде Димитър Туджаров-Шкумбата. През първия ден ще бъдат обявени наградите, присъдени на първо, второ и трето място за вино, направено от сорта "Широка мелнишка", през втория ден ще бъде присъдена награда на публиката. На фестивала ще бъде организиран и търг на стари вина, а събраните средства ще отидат за лечението на детенце от Сандански с церебрална парализа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Веселин Христов

Веселин Христов: БСП ще бъде балансьор в следващия парламент

БСП напомни за себе си и показа, че има сила да се бори. Така благоевградският лидер на социалистите и кандидат за депутат от "БСП – Обединена левица", Веселин Христов, коментира днешния вот.  „Прогнозните резултати в момента не са категорични. И затова не може да се прави обстоен анализ“, каза още Христов. Според него БСП ще получи..

публикувано на 27.10.24 в 21:32

Радко Тумбев от ПП-ДП: Това, че сме втора политическа сила беше ясно

Радко Тумбев, втори в листата на ПП-ДП за благоевградски изборен район, заяви в ефира на Радио Благоевград, че вторият резултат не е изненада за тях. "Това, че сме втора политическа сила беше ясно.  Очаквахме даже по-ниска избирателна активност. Приканихме нашите избиратели да гласуват и те ни чуха, това, че сме втора политическа сила беше ясно..

публикувано на 27.10.24 в 21:27
Калоян Ханджийски

Калоян Ханджийски: Нужен е нов Изборен кодекс

Изводите, които се налагат на първо четене са, че сме възпроизвели същия парламент. Коментарът бе направен в Изборното студио на Радио Благоевград от Калоян Ханджийски от „ Демократична България“.  Той бе категоричен в оценката си, че продължава негативната тенденция общественото недоверието към политическата класа да расте. И към изборите..

публикувано на 27.10.24 в 21:00

Емил Костадинов: Трябва да пазим парламентарната демокрация

Предстоящият нов 51-ви парламент е обречен. Така политическият функционер от Благоевград, Емил Костадинов коментира в Изборното студио на Радио Благоевград предварителните резултати след края на изборния ден. Според него липсва способност в партиите да си поставят общи принципи и общи идеи. „Това обаче, не означава че няма да има някакъв..

публикувано на 27.10.24 в 20:56
Доц. Иво Инджов

Иво Инджов: Има шансове за правителство, но те не са на 100%

Възможно е да има 9 партии в парламента, възможно е Меч и Величие да не влязат, те са близо до 4% бариера, заяви в ефира на Радио Благоевград политологът доц. Иво Инджов след края на изборния ден и обявяването на предварителните данни на агенция "Галъп интернешънъл болкан". Според него има шансове за правителство, но те не са на 100%...

публикувано на 27.10.24 в 20:44
Георги Киряков

Политологът Георги Киряков: Хората искат работещ парламент и редовно правителство

"Хората искат работещ парламент и редовно правителство". Това каза в ефира на Радио Благоевград  политологът Георги Киряков.  По думите му именно тези очаквания на хората са повишили, макар и с малко избирателната активност в сравнение с изборите това лято. Според Киряков, дали ще има редовно правителство зависи от лидера на първата покитическа сила..

публикувано на 27.10.24 в 20:27

Екзитпол на "Галъп": ГЕРБ-СДС печелят предсрочния вот, 7+2 формации в НС

51-ото Народно събрание ще е шарено и многолико, след като суверенът реши депутати да имат 7 партии и коалиции плюс още 2 формации, които по предварителни данни също минават 4-процентната бариера. Ето какво сочат данните от екзитпол на агенция "Галъп интернешънъл болкан", с която БНР си партнира, към 19 часа: ГЕРБ-СДС – 25,1%; ПП-ДБ – 15,4%;..

публикувано на 27.10.24 в 20:03