Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори ден на фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд”

 

За трета поредна година Мелник събера любители на виното. Днес ще се проведе търг на вина с благотворителна цел, предоставени от избите, след което ще се състои награждаване на победителите в конкурса „Най-добро домашно вино” от мелнишкия район - реколта 2013 г. Тази година за първи път гостите на фестивала ще имат право да дадат оценка за своя фаворит при домашните вина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Доброволци ще почистват бреговете на язовир „Долна Диканя”

В рамките на кампанията „Да изчистим България заедно” на 14 септември доброволци ще почистват бреговете на язовир „Долна Диканя” в община Радомир, съобщи зам.- председателят на Национална федерация „Земеделие и горско стопанство” към КТ „Подкрепа” Павел Черийски.  Сборният пункт е в 9.00 часа в района на Фермата. За желаещите да се включат в акцията са..

публикувано на 12.09.24 в 09:36

МОН връчва "Национална диплома" на гимназисти – пълни отличници

Министерството на образованието и науката ще връчи почетните отличия "Национална диплома" на гимназисти с пълни шестици по всички предмети. В номинациите участват и ученици с пълни шестици на държавните зрелостни изпити и класирани на водещи места в различни олимпиади. На награждаването ще присъстват служебният премиер Димитър Главчев, министърът на..

публикувано на 12.09.24 в 09:23

Седем опасни свлачища в област Перник

Седем от 99 регистрирани свлачища в област Перник се намират в близост и над речни корита и дерета. Информацията изнесе на проведения областен съвет за намаляване на риска от бедствия Мина Канариева - управител на „Геозащита Перник”. Седемте свлачища, намиращи се до реки и дерета са в землищата на град Трън, брезнишките села Завала и Слаковци,..

публикувано на 12.09.24 в 09:18

Депутатите гласуват Закон за насърчаване на доброволчеството

Народните представители ще започнат работата си с  гласуване на първо четене на Закон за насърчаване на доброволчеството. Депутатите ще обсъдят и промени в Закона за физическото възпитание и спорт. Вносителите от "Възраждане" предлагат треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри, също като състезателите да имат право на пожизнена месечна..

публикувано на 12.09.24 в 09:14

ВСС решава дали да възобнови процедурата за избор на главен прокурор

Висшият съдебен съвет решава дали да възобнови процедурата за избор на главен прокурор. Предложението е на Прокурорската колегия, като според проекта изборът трябва да е в средата на януари 2025 година. От миналия юни временно изпълняващ функциите обвинител №1 е Борислав Сарафов. Той пое ръководството на прокуратурата сред предсрочното прекратяване на..

публикувано на 12.09.24 в 09:12

Национално съвещание на МВР в подготовка за изборите

С подготовката на изборите е свързано и Националното съвещание на МВР. В него ще се включи служебният министър-председател Димитър Главчев. В заседанието участие ще вземе и министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на вота, както и представители на прокуратурата и ДАНС. В срещата..

публикувано на 12.09.24 в 09:10

Предимно слънчево време

Днес ще бъде предимно слънчево, преди обяд все още над североизточните райони ще има по-значителна облачност, а на места в котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

публикувано на 12.09.24 в 06:57