Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът на община Трекляно – като миналогодишния

 

1 200 000 лева е бюджетът на община Трекляно за 2012 година. Той бе приет на проведеното заседание на Общинския съвет. Сумата е същата, както и през миналата година. 30 са служителите в общинската администрация при средна заплата от 400 лева. Кметските наместници на 19-те села в най-малката община от Кюстендилска област са 11. Те получават средно месечно възнаграждение от 480 лева. В Трекляно има училище с 40 деца. Заради констатирани нарушения на изискванията, Регионалната здравна инспекция затвори временно общежитието. Направени са предписания за отстраняване на нередностите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разлог бе домакин на официалната церемония по връчване на Вторите годишни награди на предаването „Гозбата на България”

Церемонията започна с пристигащите мотоциклети, които участваха в благотворително мотошествие „Крилете на доброто“, организирано от Обшина Разлог. Участваха мотоциклетисти от клубове от няколко града в България. Събитието бе съпроводено от кулинарно изложение „Гозбите на Разлог“, в което участие взеха местни био производители - производители на млечни..

публикувано на 06.10.24 в 19:13

Концерт на група "Тангра" в Благоевград

Тази вечер легендарната група „Тангра“ ще изпълни голяма част от златните си хитове в зала „Пейо Яворов“ в Благоевград.  Рок музикантите са подготвили специална селекция от своя репертоар, съобщава на фейсбук страницата си Община Благоевград. Концертът започва в 19.30 часа. Входът е свободен!

публикувано на 06.10.24 в 15:26

Димитър Бръчков: Националният туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ е гордост за община Петрич

Кметът поздрави участниците в XI НТП „По стъпките на Самуиловите воини“. Проявата организира сдружение „Млад планинар“. Тази година Самуиловите поклонници бяха около 1 500 – деца, ученици, възрастни от цяла Югозападна България. Всички положиха цветя на паметника на цар Самуил. С патриотичен дух изминаха разстоянието от Националния парк-музей..

публикувано на 06.10.24 в 14:43

В Петрич представиха факти за живота на цар Самуил

Неизвестни факти от живота на Цар Самуил и  българската държава от ранното Средновековие бяха представени  на международна научна конференция в Историческия музей на град Петрич.  Научният форум се провежда под патронажа на Президента Румен Радев  и е по повод  хиляда и десетата годишнина от смъртта на великия български цар. Учени от Германия, Русия,..

публикувано на 06.10.24 в 12:37

Пореден сигнал за замърсяване на река Струма

Пореден сигнал за замърсяване на река Струма в района на Перник е получен днес в РИОСВ - София, съобщават от екоинспекцията. На място незабавно е изпратен екип, изискано е и съдействие от Изпълнителната агенция по околна среда за извършването на полеви измервания и вземането на водни проби за физико- химичен анализ.  Сигналът е бил за кафяви води на..

публикувано на 06.10.24 в 12:30

Научна конференция, посветена на Самуилова България, ще се проведе в Петрич

Научна конференция, посветена на годишнина от смъртта на цар Самуил ще се проведе в Петрич. Конференцията е част от събитията, с които България ще отбележи 1010 години от гибелта на българския цар Самуил. "1010 години от смъртта на цар Самуил. Самуилова България: история и култура.“ е темата на научната конференция, която ще събере учени от страната и..

публикувано на 06.10.24 в 09:02

Туристически поход "По стъпките на Самуиловите войни" организират днес

Националният туристически поход „По стъпките на Самуиловите войни“ е част от събитията за отбелязване на 1010 –годишнината от смъртта на цар Самуил. Походът ще се проведе тази неделя. Организатор е сдружението „Млад планинар“. Община Петрич създава организация за превоз на  ученици и учители до НПМ „Самуилова крепост“, където е сборният пункт за..

публикувано на 06.10.24 в 08:18