Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят Мелник-Рожен e бил прекъснат от кални потоци миналата нощ, вследствие на продължителните валежи

    Пътят Мелник-Рожен e бил прекъснат на две или три места от кални потоци миналата нощ, вследствие на продължителните валежи през почивните дни, съобщиха пътуващи по него жители на селата от района. Още вечерта е започнало почистване и е направен пробив, така че движението не е спирало. Днес пътното платно е напълно почистено от калните наноси. Свлачище има и в района на село Горно Спанчово, но и то се почиства. Други поражения от дъжда на територията на община Сандански няма, информира заместник-кметът Васил Бабалев. Придошлата Санданска Бистрица е излязла от коритото си в района на бунгалата, разположени край пътя за съседното село Лиляново и курортните местности в Пирин, но щети не са нанесени. В района на прословутата корекция на реката, в района на градския парк, част от дъждовните води са минали зад строящата се подпорната стена по десния бряг. Отнесли са и пресен насип на десния бряг в района на съблекалнята на стадиона, останал извън проекта за корекциятаq, но не са подкопали повече, отколкото при предишни прииждания, установи репортерската ни проверка.
    По повод  затруднената метеорологична обстановка на 28 октомври, включваща интензивни валежи, силен вятър и обявен за област Благоевград "код оранжев", ОД на МВР съобщи, че „в резултат на създадената организация за предотвратяване и незабавно реагиране в случай на възникване на произшествия, не са регистрирани наводнени сгради и помещения, както и пострадали хора и животни”. „Нивата на реките: Туфча, Бистрица и Глазне са под непрекъснато наблюдение и контрол. Към момента опасност за излизане от коритата им няма”, информираха от областната полицейска дирекция и призоваха гражданите при необходимост своевременно да подават сигнал на тел. 112, в ОД на МВР - Благоевград и в ПБЗН – Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Веселин Христов

Веселин Христов: БСП ще бъде балансьор в следващия парламент

БСП напомни за себе си и показа, че има сила да се бори. Така благоевградският лидер на социалистите и кандидат за депутат от "БСП – Обединена левица", Веселин Христов, коментира днешния вот.  „Прогнозните резултати в момента не са категорични. И затова не може да се прави обстоен анализ“, каза още Христов. Според него БСП ще получи..

публикувано на 27.10.24 в 21:32

Радко Тумбев от ПП-ДП: Това, че сме втора политическа сила беше ясно

Радко Тумбев, втори в листата на ПП-ДП за благоевградски изборен район, заяви в ефира на Радио Благоевград, че вторият резултат не е изненада за тях. "Това, че сме втора политическа сила беше ясно.  Очаквахме даже по-ниска избирателна активност. Приканихме нашите избиратели да гласуват и те ни чуха, това, че сме втора политическа сила беше ясно..

публикувано на 27.10.24 в 21:27
Калоян Ханджийски

Калоян Ханджийски: Нужен е нов Изборен кодекс

Изводите, които се налагат на първо четене са, че сме възпроизвели същия парламент. Коментарът бе направен в Изборното студио на Радио Благоевград от Калоян Ханджийски от „ Демократична България“.  Той бе категоричен в оценката си, че продължава негативната тенденция общественото недоверието към политическата класа да расте. И към изборите..

публикувано на 27.10.24 в 21:00

Емил Костадинов: Трябва да пазим парламентарната демокрация

Предстоящият нов 51-ви парламент е обречен. Така политическият функционер от Благоевград, Емил Костадинов коментира в Изборното студио на Радио Благоевград предварителните резултати след края на изборния ден. Според него липсва способност в партиите да си поставят общи принципи и общи идеи. „Това обаче, не означава че няма да има някакъв..

публикувано на 27.10.24 в 20:56
Доц. Иво Инджов

Иво Инджов: Има шансове за правителство, но те не са на 100%

Възможно е да има 9 партии в парламента, възможно е Меч и Величие да не влязат, те са близо до 4% бариера, заяви в ефира на Радио Благоевград политологът доц. Иво Инджов след края на изборния ден и обявяването на предварителните данни на агенция "Галъп интернешънъл болкан". Според него има шансове за правителство, но те не са на 100%...

публикувано на 27.10.24 в 20:44
Георги Киряков

Политологът Георги Киряков: Хората искат работещ парламент и редовно правителство

"Хората искат работещ парламент и редовно правителство". Това каза в ефира на Радио Благоевград  политологът Георги Киряков.  По думите му именно тези очаквания на хората са повишили, макар и с малко избирателната активност в сравнение с изборите това лято. Според Киряков, дали ще има редовно правителство зависи от лидера на първата покитическа сила..

публикувано на 27.10.24 в 20:27

Екзитпол на "Галъп": ГЕРБ-СДС печелят предсрочния вот, 7+2 формации в НС

51-ото Народно събрание ще е шарено и многолико, след като суверенът реши депутати да имат 7 партии и коалиции плюс още 2 формации, които по предварителни данни също минават 4-процентната бариера. Ето какво сочат данните от екзитпол на агенция "Галъп интернешънъл болкан", с която БНР си партнира, към 19 часа: ГЕРБ-СДС – 25,1%; ПП-ДБ – 15,4%;..

публикувано на 27.10.24 в 20:03