Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парад на редки видове домашни животни в село Крупник

 

Редки видове домашни животни от стари породи излизат на "парад" днес от 10.00 часа край село Крупник, община Симитли. Местните стопани ще покажат расови коне, крави, кокошки, петли, зайци и прасета в полето край селото. Инициативата е на животновъди от Крупник, които наскоро учредиха асоциация за домашни животни с цел запазване на старите породи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха 36-годишен столичанин за държане и разпространение на наркотични вещества

Иззети са близо 2 кг канабис .  Арестът е осъществен по време на специализирана полицейска операция за противодействие на отглеждането, съхранението и разпространението на наркотични вещества. В хода ѝ е извършено претърсване и изземване в къща и прилежащите ѝ пристройки, намиращи се в село Стоб, обитавани от 36-годишния софиянец. В различни помещения..

публикувано на 23.10.24 в 17:49

Ученици засадиха дърво при Младежкия дом в Благоевград

Ученици от 5 „а“ клас в СУИЧЕ „Св. св. Климент Охридски“ засадиха дърво при Младежки дом в Благоевград, носещо послание срещу насилието над подрастващи. Инициативата е част от кампанията на Държавна агенция закрила на детето с подкрепата на Община Благоевград и е под наслов „Бъди смел, бъди добър“. Целта е децата, включили се в каузата, да се..

публикувано на 23.10.24 в 16:39

Студенти организираха маратон и благотворителен базар срещу рака на гърдата

Студентите от Клуба за по-добро общество и клуб „Олимпикс“ към Американския университет в България организираха маратон и благотворителен базар. Събитието се провежда по повод Световния месец за борба с рака на гърдата и цели да събере средства за фондация „Една от 8“. Маратонът с дължина 3 км се проведе по алеята на АУБ. След финала бяха..

публикувано на 23.10.24 в 15:54

Присъда за източване на дебитна карта в Благоевград

Благоевградският окръжен съд призна за виновен 25-годишен мъж от гр. Петрич за използване на платежен инструмент-банкова карта без съгласието на титуляря му. На подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок 1 /една/ година и 4 /четири/ месеца, чието изтърпяване –на основание чл.66,ал.1,НК е отложено  за срок от 3 /три/ години от влизане..

публикувано на 23.10.24 в 15:06

Започва ремонт и реконструкция на ВиК по ул. „Аргир Манасиев“ в Благоевград

Във връзка със стартиране на строително-монтажни работи по ул. „Аргир Манасиев“ (в участъка от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Христо Силянов“) се затваря за движение на МПС цялото каре от улици зад сградата на Камерна опера и НЧ „Никола Вапцаров 1866“.  Мерките влизат в сила от утре (24.10.2024 г.) до приключване на ремонтните дейности. За периода ще..

публикувано на 23.10.24 в 14:38

Минималната заплата става 1077 лв.

Минималната работна заплата се увеличава от 933 лв. на 1077 лв. от януари 2025 г. Това реши Министерският съвет. В момента МРЗ е 933 лв. Увеличението е със 144 лв., или 15,4%.Решението на правителството е в изпълнение на промените Кодекса на труда, с които беше предвидено минималната заплата да е 50% от средната за страната.  До 15 ноември България..

публикувано на 23.10.24 в 14:34

Над 300 полицаи ще пазят реда по време на изборите в Пернишко

Около 300 служители от ОДМВР- Перник ще се грижат за сигурността и обществения ред по време на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Осигурени са допълнителни дежурни, които ще реагират на сигнали за купен вот, както и за извършени престъпления във връзка с политическите права на гражданите. Охраната на помещенията за гласуване,..

публикувано на 23.10.24 в 12:36