Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилска област е готова да посрещне първия сняг

В Областната администрация на Кюстендил се състоя среща на кметовете на общините от областта с ръководствата на всички организации, които имат отношение към зимното поддържане на пътищата – КАТ, Държавната амномобилна инспекция, Противопожарна охрана, пътно-поддържащите фирми. Основният извод е, че областта е готова за първия сняг, осигурени са средства, направена е и необходимата организация. В това увери и областният управител на Кюстендилска област Иван Каракашки. /Чуйте звуковия файл/ 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Коалиция ГЕРБ – СДС печели изборите в Кюстендилска област

Районната избирателна комисия в Кюстендил публикува резултати при 100% обработени протоколи от изборите за Народно събрание на 27 октомври. Резултатите показват следното разпределение на гласовете: Първа политическа сила в областта е коалиция ГЕРБ – СДС с 33,04“% или 12 905 гласа.  Втори са „Възраждане“ с 14,68% или 5 734 гласа.  ДПС „Ново начало“ са..

публикувано на 28.10.24 в 08:02
Росица Матева

При 82,42% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 82,42% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и "Величие"...

публикувано на 28.10.24 в 07:56

80 % от протоколите на СИК са обработени към 6 часа тази сутрин в РИК Благоевград

Спокойно преминава предаването на изборните книжа в РИК  Благоевград – каза за Радио Благоевград заместник - председателят на РИК Стоян Христов.  Протоколите на 12 общини от Благоевградска област вече са обработени, остават още две общини – това са Разлог и Гърмен. При обработката на протоколите не се наблюдават сериозни грешки и затруднения. В..

публикувано на 28.10.24 в 06:25

40.67% избирателна активност в област Благоевград

От РИК снощи отчетоха, че избирателната активност в областта е с над 4% по-висока от предходните предсрочни парламентарни избори през юни. Изборният ден е приключил с общо  35 жалби и сигнала.  Две от тях са препратени по компетентност на органите на МВР. Те са свързани с нарушения с купуване на гласове и неправилна работа с избирателен списък...

публикувано на 28.10.24 в 06:04

Слънчев октомврийски понеделник

Днес ще бъде предимно слънчево.  В сутрешните часове на места, главно в Източна България ще има ниска облачност или мъгла, които до обяд ще намалеят и разсеят.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 22°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 28.10.24 в 05:59

Корман Исмаилов: Трудно ще бъде конструирано стабилно управление

Временните резултати показват почти изравнени сили на ДПС на Пеевски и ДПС на Доган. Трудно ще се постигне трайно стабилна коалиция. Т ова коментира по време на Изборното студио на Радио Благоевград бившият депутат от Реформаторския блок  Корман Исмаилов , който като младежки лидер отблизо познава промените в ДПС. Трудно ще бъде..

публикувано на 27.10.24 в 22:58

Човек, който се намира в чужбина е гласувал в Симитли, алармираха от ИТН Благоевград

Депутатът от ИТН от Благоевградско Станислав Богдански съобщи в ефира на Радио Благоевград, че са подали жалба за фиктивно гласуване от човек, който реално се намира извън България.  Гласуването е станало в секция в Симитли, уточни Богдански. Той  благодари на избирателите за повишената активност и затова, че отново са подкрепили партията на Слави..

публикувано на 27.10.24 в 22:48