Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба, представяща дейността на Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград, ще бъде открита днес в Народното събрание

Изложба на тема: „България ЗА превенция и ПРОТИВ наркотиците“, представяща 24 постера с информация относно дейността на Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград, въздействието на наркотици, алкохол и никотин върху човешкият организъм, както и техните комбинации, ефективните форми на превенция, дейностите на Младежки съвет по наркотични вещества, съвместните инициативи с посолствата на Ирландия и Италия, ще бъде открита днес в Народното събрание от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. Изработката на изложбата се финансира от Община Благоевград по инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества.

На изложбата ще присъстват народни представители от ресорните комисии, представители на посолствата на Ирландия и Италия, членовете и секретариата на Национален съвет по наркотични вещества, ученици от Общините Благоевград, Хаджидимово и Перник, представители на институциите.След откриването на изложбата ще се състои дискусия на тема „Необходимостта от ефективна превенция сред подрастващите, тенденции и предизвикателства пред Министерството на здравеопазването“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изграждат нови площадки в Разлог

Днес, на големия християнски празник, в който почитаме светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София, се даде началото на изграждането на две нови спортни площадки, които ще бъдат разположени в двора на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, град Разлог. Церемонията бе открита от директора на учебното заведение - г-жа Росица Тумбева и от..

публикувано на 17.09.24 в 15:36

Спортен празник в Благоевград

29 септември се превръща в истински спортен празник, посветен на игрите от детството - "Детство мое - Забавления без екрани". На бейзболното игрище в Благоевград ще се проведе незабравимо събитие, което ще ни върне назад във времето и ще покаже на децата какво е истинското детство – пълно с игри, забавления и много смях. На място ще се обособят..

публикувано на 17.09.24 в 15:32

Финално: 24 партии и 9 коалиции на изборите

Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи на брифинг говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева. Матева отбеляза, че подготовката за изборите тече нормално.

публикувано на 17.09.24 в 14:42

На 22-ри септември в Благоевград: Бойни действия във „Вароша“

122 години от Горноджумайското въстание ще бъдат отбелязани в Благоевград. Основни организатори на поредицата от събития са Регионалният исторически музей и Регионален клуб „Традиция“. Инициативите са посветени и на Деня на Независимостта – 22-ри септември. В края на седмицата Благоевград ще се превърне в сцена на родолюбиви инициативи, чрез..

публикувано на 17.09.24 в 14:38

Изрисуваха голяма картина на входа на Земен

Мащабна по своите размери картина с дължина близо 50 метра и височина 7 метра посреща жителите и гостите на Земен. Творбата е нарисувана върху подпорна стена на входа на града. Нейни автори са младите художници Елица Николова, Маргарита Методиева и Венцислав Захариев. На картината са изобразени емблематични за Земенския край природни дадености, духовни..

публикувано на 17.09.24 в 12:17

Събраха над 13 200 лева на благотворителен концерт в Брезник

13 293   лева са събрани на благотворителния концерт в град Брезник в подкрепа на деца, загубили родителите си. Сумата е разпределена между 11 деца, като всяко от тях е получило по 1208 лева, каза Бистра Кръстева, която е сред инициаторите на благотворителната кауза. Концертът  се състоя в навечерието на първия учебен ден в големия салон на читалището..

публикувано на 17.09.24 в 11:38

Кюстендилски гласоподаватели няма да гласуват в квартала си

Около 4000 гласоподаватели от ромския кв. "Изток" отново ще гласуват в смесени секции в града, не в квартала си, след като административният съд  отхвърли подадена жалба срещу заповедта на кмета Огнян Атанасов и областния управител инж. Александър Пандурски за разположението на избирателните секции. В жалбата се настоява 6-те изборни секции в ромския..

публикувано на 17.09.24 в 11:36