Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преминаването през граничните пунктове между България и Гърция е спокойно

Снимка: БГНЕС

След дълги дни на блокада на граничните пунктове между България и Гърция най-сетне преминаването през тях е спокойно. 

Още снощи гръцките фермери са изнесли селскостопанската техника от районите на пунктовете. 

Няма условия за контраблокада, организирана от нашите превозвачи. Това заяви за Радио Благоевград изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

80 % от протоколите на СИК са обработени към 6 часа тази сутрин в РИК Благоевград

Спокойно преминава предаването на изборните книжа в РИК  Благоевград – каза за Радио Благоевград заместник - председателят на РИК Стоян Христов.  Протоколите на 12 общини от Благоевградска област вече са обработени, остават още две общини – това са Разлог и Гърмен. При обработката на протоколите не се наблюдават сериозни грешки и затруднения. В..

публикувано на 28.10.24 в 06:25

40.67% избирателна активност в област Благоевград

От РИК снощи отчетоха, че избирателната активност в областта е с над 4% по-висока от предходните предсрочни парламентарни избори през юни. Изборният ден е приключил с общо  35 жалби и сигнала.  Две от тях са препратени по компетентност на органите на МВР. Те са свързани с нарушения с купуване на гласове и неправилна работа с избирателен списък...

публикувано на 28.10.24 в 06:04

Слънчев октомврийски понеделник

Днес ще бъде предимно слънчево.  В сутрешните часове на места, главно в Източна България ще има ниска облачност или мъгла, които до обяд ще намалеят и разсеят.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 22°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 28.10.24 в 05:59

Корман Исмаилов: Трудно ще бъде конструирано стабилно управление

Временните резултати показват почти изравнени сили на ДПС на Пеевски и ДПС на Доган. Трудно ще се постигне трайно стабилна коалиция. Т ова коментира по време на Изборното студио на Радио Благоевград бившият депутат от Реформаторския блок  Корман Исмаилов , който като младежки лидер отблизо познава промените в ДПС. Трудно ще бъде..

публикувано на 27.10.24 в 22:58

Човек, който се намира в чужбина е гласувал в Симитли, алармираха от ИТН Благоевград

Депутатът от ИТН от Благоевградско Станислав Богдански съобщи в ефира на Радио Благоевград, че са подали жалба за фиктивно гласуване от човек, който реално се намира извън България.  Гласуването е станало в секция в Симитли, уточни Богдански. Той  благодари на избирателите за повишената активност и затова, че отново са подкрепили партията на Слави..

публикувано на 27.10.24 в 22:48

Георги Андонов: Наблюдаваме отдалечаване на политческата класа от ежедневието на избирателите

"Политическата класа вече не кореспондира с проблемите на избирателите". Това каза в ефира на Радио Благоевград Георги Андонов, член на ГЕРБ и бивш народен представител от партията на Бойко Борисов.  Според него се наблюдава отдалечаване на политческата класа от ежедневието на хората.  По думите на Анндонов е необходим "огромен политически ъпдейт,..

публикувано на 27.10.24 в 22:27
Веселин Христов

Веселин Христов: БСП ще бъде балансьор в следващия парламент

БСП напомни за себе си и показа, че има сила да се бори. Така благоевградският лидер на социалистите и кандидат за депутат от "БСП – Обединена левица", Веселин Христов, коментира днешния вот.  „Прогнозните резултати в момента не са категорични. И затова не може да се прави обстоен анализ“, каза още Христов. Според него БСП ще получи..

публикувано на 27.10.24 в 21:32