Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дупница е домакин на най- голямото културно събитие в Югозападна България

В Дупница бе открит 15-тия Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“.Едно събитие, което събира на едно място изпълнители от седем страни и ги обединява чрез изкуството.Тази година гостуват състави от Сърбия, Република Македония, Украйна, Полша, Грузия и Индия.Изпълнителите са над 1300 и това прави фестивала най-голямото културно събитие в Югозападна България в момента.Фестивалът бе открит от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. Общината за пореден път е съорганизатор на фестивала.Изпълнителите ще продължат своите изпълнения на централния градски площад в Дупница „Свобода“ в дните до неделя.

  (Чуйте звуковия файл...) 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

80 % от протоколите на СИК са обработени към 6 часа тази сутрин в РИК Благоевград

Спокойно преминава предаването на изборните книжа в РИК  Благоевград – каза за Радио Благоевград заместник - председателят на РИК Стоян Христов.  Протоколите на 12 общини от Благоевградска област вече са обработени, остават още две общини – това са Разлог и Гърмен. При обработката на протоколите не се наблюдават сериозни грешки и затруднения. В..

публикувано на 28.10.24 в 06:25

40.67% избирателна активност в област Благоевград

От РИК снощи отчетоха, че избирателната активност в областта е с над 4% по-висока от предходните предсрочни парламентарни избори през юни. Изборният ден е приключил с общо  35 жалби и сигнала.  Две от тях са препратени по компетентност на органите на МВР. Те са свързани с нарушения с купуване на гласове и неправилна работа с избирателен списък...

публикувано на 28.10.24 в 06:04

Слънчев октомврийски понеделник

Днес ще бъде предимно слънчево.  В сутрешните часове на места, главно в Източна България ще има ниска облачност или мъгла, които до обяд ще намалеят и разсеят.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 22°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 28.10.24 в 05:59

Корман Исмаилов: Трудно ще бъде конструирано стабилно управление

Временните резултати показват почти изравнени сили на ДПС на Пеевски и ДПС на Доган. Трудно ще се постигне трайно стабилна коалиция. Т ова коментира по време на Изборното студио на Радио Благоевград бившият депутат от Реформаторския блок  Корман Исмаилов , който като младежки лидер отблизо познава промените в ДПС. Трудно ще бъде..

публикувано на 27.10.24 в 22:58

Човек, който се намира в чужбина е гласувал в Симитли, алармираха от ИТН Благоевград

Депутатът от ИТН от Благоевградско Станислав Богдански съобщи в ефира на Радио Благоевград, че са подали жалба за фиктивно гласуване от човек, който реално се намира извън България.  Гласуването е станало в секция в Симитли, уточни Богдански. Той  благодари на избирателите за повишената активност и затова, че отново са подкрепили партията на Слави..

публикувано на 27.10.24 в 22:48

Георги Андонов: Наблюдаваме отдалечаване на политческата класа от ежедневието на избирателите

"Политическата класа вече не кореспондира с проблемите на избирателите". Това каза в ефира на Радио Благоевград Георги Андонов, член на ГЕРБ и бивш народен представител от партията на Бойко Борисов.  Според него се наблюдава отдалечаване на политческата класа от ежедневието на хората.  По думите на Анндонов е необходим "огромен политически ъпдейт,..

публикувано на 27.10.24 в 22:27
Веселин Христов

Веселин Христов: БСП ще бъде балансьор в следващия парламент

БСП напомни за себе си и показа, че има сила да се бори. Така благоевградският лидер на социалистите и кандидат за депутат от "БСП – Обединена левица", Веселин Христов, коментира днешния вот.  „Прогнозните резултати в момента не са категорични. И затова не може да се прави обстоен анализ“, каза още Христов. Според него БСП ще получи..

публикувано на 27.10.24 в 21:32