Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заем в размер на 140 000 лева ще тегли Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник

Кредитът ще бъде обезпечен с имот от 10 дка, собственост на болницата. Той трябва да бъде погасен за срок от 5 години при лихва 5%. Искането за кредита влезе като допълнителна точка на днешната сесия в Перник. Болницата, която е по- известна като Профилакториума е в тежко финансово  състояние. Пациентите намаляват, със 76 000 лева по- малко са услугите извършени през 2016 година в сравнение с предходната. Здравното заведение не може да покрива собствените си разходи. Въпреки това се подписват граждански договори при наличието на персонал, заяви при приемането на отчета и баланса за миналата година на лечебницата общинският съветник Кирил Леонов. По повод на искания кредит колегата му Милан Миланов подчерта, че общината е изтеглила заем, за да купи котел на болницата, който по вина на фирмата, която трябваше да го монтира, стои неизползван. Миланов настоя да получи отговор на въпроса ще има ли отопление в Профилакториума през следващия отоплителен сезон и ще бъде ли потърсена отговорност от фирмата-изпълнител за нанесената вреда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Облачно време

Днес облачността ще бъде разкъсана, значителна над Югозападна България, а след обяд и над по-голямата част от страната. Валежи от дъжд ще има в следобедните и вечерните часове в Югозападна България и Предбалкана. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

публикувано на 18.09.24 в 07:09

Изграждат нови площадки в Разлог

Днес, на големия християнски празник, в който почитаме светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София, се даде началото на изграждането на две нови спортни площадки, които ще бъдат разположени в двора на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, град Разлог. Церемонията бе открита от директора на учебното заведение - г-жа Росица Тумбева и от..

публикувано на 17.09.24 в 15:36

Спортен празник в Благоевград

29 септември се превръща в истински спортен празник, посветен на игрите от детството - "Детство мое - Забавления без екрани". На бейзболното игрище в Благоевград ще се проведе незабравимо събитие, което ще ни върне назад във времето и ще покаже на децата какво е истинското детство – пълно с игри, забавления и много смях. На място ще се обособят..

публикувано на 17.09.24 в 15:32

Финално: 24 партии и 9 коалиции на изборите

Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи на брифинг говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева. Матева отбеляза, че подготовката за изборите тече нормално.

публикувано на 17.09.24 в 14:42

На 22-ри септември в Благоевград: Бойни действия във „Вароша“

122 години от Горноджумайското въстание ще бъдат отбелязани в Благоевград. Основни организатори на поредицата от събития са Регионалният исторически музей и Регионален клуб „Традиция“. Инициативите са посветени и на Деня на Независимостта – 22-ри септември. В края на седмицата Благоевград ще се превърне в сцена на родолюбиви инициативи, чрез..

публикувано на 17.09.24 в 14:38

Изрисуваха голяма картина на входа на Земен

Мащабна по своите размери картина с дължина близо 50 метра и височина 7 метра посреща жителите и гостите на Земен. Творбата е нарисувана върху подпорна стена на входа на града. Нейни автори са младите художници Елица Николова, Маргарита Методиева и Венцислав Захариев. На картината са изобразени емблематични за Земенския край природни дадености, духовни..

публикувано на 17.09.24 в 12:17

Събраха над 13 200 лева на благотворителен концерт в Брезник

13 293   лева са събрани на благотворителния концерт в град Брезник в подкрепа на деца, загубили родителите си. Сумата е разпределена между 11 деца, като всяко от тях е получило по 1208 лева, каза Бистра Кръстева, която е сред инициаторите на благотворителната кауза. Концертът  се състоя в навечерието на първия учебен ден в големия салон на читалището..

публикувано на 17.09.24 в 11:38