Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ Разпределение стартира обекти за 1 млн. 642 хил. лева през юни

Снимка: БГНЕС

ЧЕЗ Разпределение България стартира през юни 40 нови инвестиционни обекта в мрежата на Западна България на обща стойност 1,642 млн. лева. 

В област Благоевград ще започне реализацията на проекти за 245 хил. лева. В Петрич ще бъде подменени над 1000 метра кабели 20 киловолта, в който ЧЕЗ Разпределение ще вложи 48 хил. лева.

На територията на столицата ще бъдат вложени 619 хил. лева. Започва подмяна на кабел средно напрежение в жк „Изток“. За проекта са заделени 150 хил. лева. Той ще подобри електрозахранването на районите Слатина и Изгрев. Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа ниско напрежение в район Кремиковци. В проекта ЧЕЗ Разпределение ще вложи 85 хил. лева. Реконструкция ще се извърши и по въздушен електропровод във Връбница. Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа във Владая. В полагането на кабели средно напрежение в жк „Иван Вазов“ ще бъдат вложени 84 хил. лева.

В плевенското село Карлуково стартира ремонт на мрежа ниско напрежение на стойност 350 хил. лева. 

Стартиращите през юни 40 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България, са част от рекордната по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ученици от Разлог събраха над 5000 лева за лечението на Тервел от село Баня

С изключителен успех премина дарителската кампания в подкрепа на Тервел от село Баня. 5100 лева се събраха само за ден от дарителската кампания, организирана вчера по инициатива на ученици от СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви", Професионална гимназия по транспорт и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, които членуват в..

публикувано на 12.10.24 в 15:47

12 октомври - Ден на българската община и местното самоуправление

Днес, 12 октомври, е Денят на българската община.  От тази дата през 1882 година Княжество България има своя първи Закон за общините и градското управление, публикуван тогава в брой 117 на Държавен вестник. С този закон се регламентира за първи път устройството и дейността на местните органи на държавната власт – общинските съвети,..

публикувано на 12.10.24 в 14:11

Панаир на науката и технологиите в Благоевград

Университет за деца и община Благоевград стартираха днес Панаир на науките и технологиите в града. До 18 часа днес посетителите му ще имат възможност да наблюдават експерименти по природни науки и да се запознаят с вълнуващи инженерни инсталации от света на роботиката и автоматизацията, представени на щандовете, позиционирани пред сградата на..

публикувано на 12.10.24 в 13:20

Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

До днес гражданите, които имат регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес. Заявлението за гласуване по настоящ адрес може да бъде..

публикувано на 12.10.24 в 10:09

Откриват скулптура на Света Богородица в Разлог

Шестметрова скулптура на Света Богородица с Младенеца ще бъде открита от 10:00 часа днес с официална церемония в Разлог, съобщиха от общинския пресцентър на официалната фейсбук страница на Общината. Фигурата, изградена от мрамор от местния скулптор Асен Ботев, е позиционирана в центъра на кръговото кръстовище при многопрофилната болница за активно..

публикувано на 12.10.24 в 08:20

Започват проявите за празника на град Трън

С родова среща на хора от двете страни на границата ще започнат проявите, посветни на празника на град Трън. По традиция той се чества на Петковден, но тази година тържествата започват по- рано, тъй като 14 октомври е делничен ден. Родовата среща се организира от КИЦ – Звонци в сръбския град Бабушница и ще се проведе тази сутрин /12 октомври/ в..

публикувано на 12.10.24 в 08:15

Предимно слънчево време

Днес преди обяд все още над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа предимно умерен северозападен, в източната половина от страната – север-северозападен вятър. Дневните температурите ще се понижават..

публикувано на 12.10.24 в 07:20