Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград се откри Държавно лично-отборно първенство по плуване


В басейна на спортен комплекс „Пирин“ в Благоевград започна държавното лично-отборно първенство по плуване за момчета и момичета на 11 и 12 години.

В надпреварата  участват 430 състезатели от 50 български клуба.

Състезанието официално откри главният секретар на Българската федерация по плувни спортове Димитър Бобев. Изявите на малките плувци наблюдава генералният мениджър на националните ни отбори по плуване Кристиан Минковски.

Състезанието започна с първата дисциплина от програмата:200 метра свободен стил за момчета.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Директорът на ОПУ-Благоевград Иван Кунев е подал оставката

Директорът на Областно пътно управление - Благоевград Иван Кунев е депозирал оставката си, потвърдиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Заявлението  е подадено след извършена проверка за  възникнал скандал между него и служител на пътното управление, прераснал във физическа саморазправа.  Преди дни директорът на Областното пътно управление в..

публикувано на 14.09.24 в 09:05

Кръстовден е

Днес Прaвocлaвнaтa хриcтиянcкa църквa oтбeлязвa eдин oт нaй-вaжнитe cи и тържecтвeни прaзници - въздвижeниe нa Cвeтия живoтвoрящ Кръcт Гocпoдeн. Cлeд cтрaдaниятa и рaзпятиeтo нa Cпacитeля кръcтът ce прeвръщa в жeртвeн знaк нa cпaceниeтo и изкуплeниeтo oт грeхa. Тoй oлицeтвoрявa жeртвeнaтa любoв, пoбeдaтa нaд злoтo, принaдлeжнocттa към хриcтиянcтвoтo...

публикувано на 14.09.24 в 08:37
На светло

Събота идва със застудяване

Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в югоизточните райони, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.  Облачността ще е променлива, често значителна и на места от запад на изток ще превали дъжд, възможно е и да прегърми.  Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 16° - 18° в Северозападна..

публикувано на 14.09.24 в 08:34

Тридневен траур във Въоръжените сили за загиналите пилоти в "Граф Игнатиев"

Във Въоръжените сили е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.  Двамата пилоти загинаха при подготовката на планираното за днес авиошоу по случай 20 години от приемането на България в НАТО. Самолетът им се разби край авиобаза "Граф Игнатиево". Празничното авиошоу беше отменено. Днешният 14 септември..

публикувано на 14.09.24 в 08:31

Кметът на Кюстендил награди млади доброволци

Състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място бяха наградени от кмета на община Кюстендил Огнян Атанасов. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха..

публикувано на 13.09.24 в 16:46

Катастрофа затруднява движението в Кресненското дефиле

Катастрофа между товарен и лек автомобил е станала преди около 15:00 часa в района на Кривия тунел в Кресненското дефиле, съобщават от пресцентъра на МВР. Двама души са транспортирани в МБАЛ-Благоевград за извършване на медицински преглед. Движението се пренасочва по заобиколния път до тунела.

публикувано на 13.09.24 в 16:27
Венцислав Алексов

Без автомобили покрай училищата в първия учебен ден

Без автомобили покрай училищата в първия учебен ден призоваха от полицията в Перник. Препоръчително е родителите да придружат децата си пеша. Ако това не е възможно, да не спират с колите  на или пред зоните на  пешеходните пътеки, за да не пречат на видимостта на останалите водачи. На 16 септември в районите на училищата ще има полицейско присъствие...

публикувано на 13.09.24 в 14:22