Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Септември"/Симитли/ победи "Марек" с 1:0

В контролна футболна среща на Градския в стадион в Симитли местният "Септември" победи "Марек" с 1:0. 

Автор на победното попадение бе Борислав Хазуров в 65-а минута, когато  с глава разтърси мрежата на марекчани след асистенция на Кирил Николов.

Двамата треньори - Спас Стоименов и Кирил Николов играха двете полувремена с два различни състава,като изпробваха всички налични футболисти. Домакините имаха териториално преимущество през по-голямата част от мача и пропуснаха да направят преднината си по-голяма. Марекчани разчитаха на остри флангови контраатаки и от статични положения на няколко пъти бяха близо до гола.

Тази контрола бе предпоследна от лятната подготовка и за двата отбора. На  1 август "Септември"/Симитли/ ще има последна проверка  в град Самоков с "Рилски спортист", а "Марек" на 4 август ще играе в град Бобошево с юношите на "Левски-Раковски".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Директорът на ОПУ-Благоевград Иван Кунев е подал оставката

Директорът на Областно пътно управление - Благоевград Иван Кунев е депозирал оставката си, потвърдиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Заявлението  е подадено след извършена проверка за  възникнал скандал между него и служител на пътното управление, прераснал във физическа саморазправа.  Преди дни директорът на Областното пътно управление в..

публикувано на 14.09.24 в 09:05

Кръстовден е

Днес Прaвocлaвнaтa хриcтиянcкa църквa oтбeлязвa eдин oт нaй-вaжнитe cи и тържecтвeни прaзници - въздвижeниe нa Cвeтия живoтвoрящ Кръcт Гocпoдeн. Cлeд cтрaдaниятa и рaзпятиeтo нa Cпacитeля кръcтът ce прeвръщa в жeртвeн знaк нa cпaceниeтo и изкуплeниeтo oт грeхa. Тoй oлицeтвoрявa жeртвeнaтa любoв, пoбeдaтa нaд злoтo, принaдлeжнocттa към хриcтиянcтвoтo...

публикувано на 14.09.24 в 08:37
На светло

Събота идва със застудяване

Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в югоизточните райони, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.  Облачността ще е променлива, често значителна и на места от запад на изток ще превали дъжд, възможно е и да прегърми.  Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 16° - 18° в Северозападна..

публикувано на 14.09.24 в 08:34

Тридневен траур във Въоръжените сили за загиналите пилоти в "Граф Игнатиев"

Във Въоръжените сили е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.  Двамата пилоти загинаха при подготовката на планираното за днес авиошоу по случай 20 години от приемането на България в НАТО. Самолетът им се разби край авиобаза "Граф Игнатиево". Празничното авиошоу беше отменено. Днешният 14 септември..

публикувано на 14.09.24 в 08:31

Кметът на Кюстендил награди млади доброволци

Състезателите и ръководителите на отборите "Доброволци" и "Млад доброволец", които участваха в III-те Национални състезания за доброволци и млади доброволци, и се класираха на трето и първо място бяха наградени от кмета на община Кюстендил Огнян Атанасов. Церемонията се състоя в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, като доброволците получиха..

публикувано на 13.09.24 в 16:46

Катастрофа затруднява движението в Кресненското дефиле

Катастрофа между товарен и лек автомобил е станала преди около 15:00 часa в района на Кривия тунел в Кресненското дефиле, съобщават от пресцентъра на МВР. Двама души са транспортирани в МБАЛ-Благоевград за извършване на медицински преглед. Движението се пренасочва по заобиколния път до тунела.

публикувано на 13.09.24 в 16:27
Венцислав Алексов

Без автомобили покрай училищата в първия учебен ден

Без автомобили покрай училищата в първия учебен ден призоваха от полицията в Перник. Препоръчително е родителите да придружат децата си пеша. Ако това не е възможно, да не спират с колите  на или пред зоните на  пешеходните пътеки, за да не пречат на видимостта на останалите водачи. На 16 септември в районите на училищата ще има полицейско присъствие...

публикувано на 13.09.24 в 14:22