Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ направи извънредни обходи на съоръженията около училищата и детски градини

Снимка: БГНЕС

В навечерието на новата учебна година ЧЕЗ Разпределение България извърши извънредни обходи на съоръженията от електроразпределителната мрежа, които се намират в близост до училища и детски градини, разположени на обслужваната от дружеството територия в Западна България. Проверката има за цел да потвърди, че съоръженията са в идеално техническо състояние, не представляват опасност за децата и няма да смущават учебния процес. Констатираните забележки се отстраняват незабавно.

„Подобни проверки вече се превърнаха в традиция за нас. Целта ни е да се уверим, че съоръженията са в пълна техническа безопасност и че сме взели всички мерки, за да гарантираме безопасността им за нашите деца“, каза Васил Василев, директор на дирекция „Експлоатация и поддържане“, ЧЕЗ Разпределение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Панаир на науката и технологиите в Благоевград

Университет за деца и община Благоевград стартираха днес Панаир на науките и технологиите в града. До 18 часа днес посетителите му ще имат възможност да наблюдават експерименти по природни науки и да се запознаят с вълнуващи инженерни инсталации от света на роботиката и автоматизацията, представени на щандовете, позиционирани пред сградата на..

публикувано на 12.10.24 в 13:20

Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

До днес гражданите, които имат регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес. Заявлението за гласуване по настоящ адрес може да бъде..

публикувано на 12.10.24 в 10:09

Откриват скулптура на Света Богородица в Разлог

Шестметрова скулптура на Света Богородица с Младенеца ще бъде открита от 10:00 часа днес с официална церемония в Разлог, съобщиха от общинския пресцентър на официалната фейсбук страница на Общината. Фигурата, изградена от мрамор от местния скулптор Асен Ботев, е позиционирана в центъра на кръговото кръстовище при многопрофилната болница за активно..

публикувано на 12.10.24 в 08:20

Започват проявите за празника на град Трън

С родова среща на хора от двете страни на границата ще започнат проявите, посветни на празника на град Трън. По традиция той се чества на Петковден, но тази година тържествата започват по- рано, тъй като 14 октомври е делничен ден. Родовата среща се организира от КИЦ – Звонци в сръбския град Бабушница и ще се проведе тази сутрин /12 октомври/ в..

публикувано на 12.10.24 в 08:15

Предимно слънчево време

Днес преди обяд все още над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа предимно умерен северозападен, в източната половина от страната – север-северозападен вятър. Дневните температурите ще се понижават..

публикувано на 12.10.24 в 07:20

Големият български музикант Кирил Маричков издъхна при инцидент на сцената

Почина българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков.  Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци.  Той е трябвало да изнесе концерт с "Фондацията", но при качване на сцената е паднал, съобщи  bTV. На място е повикана линейка. Музикантът е бил с тежка черепно - мозъчна травма. Починал е в линейката. БНР изразява съболезнования..

публикувано на 11.10.24 в 20:11

Сформират подвижни секции и секции за избиратели с увредено зрение в Кюстендил и Дупница

Подвижни секции се сформират в Кюстендил и в Дупница за изборите на 27-и октомври, казаха от общинската администрация. Освен това избирателите с увредено зрение или със затруднено придвижване в Дупница  ще могат да гласуват и в отделна секция, която се намира в Спортната зала в  града, ул.“Христо Ботев“ № 30А.  Дадени са и телефони за връзка. Срокът за..

публикувано на 11.10.24 в 19:41