Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С почит към нашата изстрадана независимост

С ритуал по полагане на венци и цветя община Благоевград отбеляза 110-а годишнина от обявяването на независимостта на България.Пред паметника на македоно-одринското опълчение  на площад „Мите Марков“пред подвига на героите се преклониха заместник-областният управител на Благоевград Иван Стоянов,председателят на Общинския съвет Радослав Тасков,заместник-кметът Христина Шопова,заместник-ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“доцент Георги Апостолов,отец Петър Стефанов като представител на архиерейското наместничество,военнопатриотични организации,студенти,ученици и граждани.Кратка поетична програма  поднесоха ученици от НХГ „Св.св.Кирил и Методий“ и Езикова гимназия  „Людмил Стоянов“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Партиите в Дупница си разпределиха местата в СИК

Политическите партии в община Дупница постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии за парламентарните избори на 27 октомври. На проведените консултации присъстваха представители на партиите в 50-то Народно събрание. Те постигнаха съгласие за членовете на СИК, съгласно схемата, изготвена от общинска администрация. 49 избирателни..

публикувано на 18.09.24 в 10:00

Очаква се МС да одобри компенсация на разходите на бизнеса за ток

Очаква се служебният кабинет да одобри промени в програмата за компенсиране на разходите на бизнеса за ток до края на годината.  В дневния ред на правителственото заседание е и обсъждане на промени в закона за държавния бюджет за тази година. Програмата за компенсации на ток за бизнеса до края на годината беше одобрена от правителството в края на юли..

публикувано на 18.09.24 в 09:33

Тегли се жребият за новите и частични избори на кметове

Днес в 10.30 часа в сградата на Народното събрание ще се проведе жребият за определяне на поредните номера в бюлетините на партиите и коалициите, които са допуснати от Централната избирателна комисия за участие в насрочените за 20-и октомври нови и частични избори за кметове. Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева увери, че..

публикувано на 18.09.24 в 09:24

Депутатите обсъждат Закона за насърчаване на инвестициите

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Вносител на измененията е Министерският съвет. В мотивите към законопроекта се изтъква, че с промените се въвеждат мерки по прилагането на европейски регламент за обявяване на някои категории помощи за съвместими с вътрешния..

публикувано на 18.09.24 в 09:22

Ден без загинали на пътя

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя и се отбелязва в цялата страна Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда за поредна година в рамките на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Мотото на кампанията е "Остани жив, пази живота". Целта е да..

публикувано на 18.09.24 в 09:16

Облачно време

Днес облачността ще бъде разкъсана, значителна над Югозападна България, а след обяд и над по-голямата част от страната. Валежи от дъжд ще има в следобедните и вечерните часове в Югозападна България и Предбалкана. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

публикувано на 18.09.24 в 07:09

Изграждат нови площадки в Разлог

Днес, на големия християнски празник, в който почитаме светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София, се даде началото на изграждането на две нови спортни площадки, които ще бъдат разположени в двора на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, град Разлог. Церемонията бе открита от директора на учебното заведение - г-жа Росица Тумбева и от..

публикувано на 17.09.24 в 15:36