Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училище за водни спасители в Кюстендил

Училище по водно спасяване и начално обучение по плуване организира Българският червен кръст в Кюстендил. Предварително изготвената програма включва 12 занимания, които започват на 22 юли и ще продължът да 16 август. Записването става до 11 юли в офиса на БЧК, съобщи Николай Велчев, експерт по водноспасителна дейност към Българският червен кръст.

В училището ще участват деца от 6 до 8 години, разделени в две възрастови групи. Целта е намаляване и предотвратяване на риска от водни инциденти. По време на обучението ще бъдат застъпени теми за опасностите при плуване и къпане, начините за оказване на първа долекарска помощ, както и цялостен курс за начално обучение по плуване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва ремонт на водопровода в село Самораново

Проект за 8,5 млн. лв., за ремонт и реконструкция на водопровода, ще бъде реализиран в дупнишкото село Самораново до края на 2026 година.До края на тази година ще бъдат усвоени 3,2 млн. лв., а останалите - през 2025 година, съобщи кметът на Дупница Първан Дангов. Вчера в  Министерството на регионалното развитие и благоустройството Дангов е разписал..

публикувано на 22.08.24 в 16:23

Предприеха мерки за справяне с водната криза в Кюстендил

На среща днес областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски събра представителите на институциите и кметовете на общини, за да бъдат обсъдени мерките, които да осигурят нормално водоподаване на жителите на областта.  На работната среща присъстваха представители на държавната власт, "Напоителни системи“, "Басейнова дирекция“, на..

публикувано на 22.08.24 в 16:03

Разследват горски стражар за държане на канабис

Районната прокуратура в Благоевград ръководи разследване по дело за държане на канабис за над 76 000 лева.  Досъдебното производство е образувано на 20.08.2024 г. след извършен оглед на местопроизшествие. В качеството на обвиняем е привлечен мъж от с. Долно Осеново, община Симитли, горски стражар в Държавно горско стопанство. На 20.08.2024 г...

публикувано на 22.08.24 в 14:12

Главчев със срок за нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври

Изборите ще са на 27 октомври, ако избраният за служебен премиер Димитър Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Това обяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Главчев. "Няма от какво да се срамувам от работата на правителството, на което все още съм служебен премиер", каза Главчев.  Радев даде срок до понеделник на Димитър Главчев..

публикувано на 22.08.24 в 12:23

Няма да има воден режим в Кочериново... засега

Воден режим за Кочериново и общината засега няма да се въвежда - водоподаването е нормализирано, а и падналият дъжд e благоприятeн за ситуацията, каза за БНР кметът Светослав Горов. Само преди два дни жителите организираха протест в центъра на града и  затвориха пътя за Рилския манастир, след като нямаха вода 4 денонощия. Безводие: Когато чешмите са..

публикувано на 22.08.24 в 11:29

Президентът реши: Главчев продължава да е премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12:00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. Управителят на БНБ отказа да оглави служебен кабинет..

публикувано на 22.08.24 в 10:35

Започва асфалтирането на ул. „Христо Татарчев“ в Благоевград

Започва асфалтирането на ул. „Христо Татарчев“ в центъра на Благоевград в участъка от кръстовището при блок „Лира“ до кръстовището с ул. „Братя Миладинови“. В дните от петък (23.08) до вторник (27.08) тази част от ул. „Христо Татарчев“, както и пресечката с ул. „Братя Иванови“ ще бъдат затворени за движение между 07:00 ч. и 18:00 ч. Ремонтните..

публикувано на 22.08.24 в 09:46