Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От началото на годината горските инспектори към РДГ Кюстендил са констатирали 64 нарушения

Снимка: БГНЕС

 Близо 1 800 проверки са извършили горските инспектори от Регионалната дирекция на горите (РДГ) в Кюстендил, от началото на годината, съобщиха от там. Проверени са обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, физически и юридически лица.

 Съставени са 64 акта за установяване на нарушения, 62 от които са свързани със санкции по Закона за горите. Констатирани са били и не работещи системи за видео наблюдение в складове за преработка на дървесина, автомобили без монтирано GPS устройство, транспортиране на дървесина без контролна горска марка.

 Влезлите в сила наказателни постановления са 30, с наложени глоби за близо 5 000 лева.

 Въпреки усложнената епидемиологична обстановка в момента в цялата страна, горските инспектори са ежедневно на терен. Извършват се и проверки по сигнали, каза директорът на регионалната дирекция Здравчо Тодоров. Седемнайсет сигнала, предимно свързани с незаконна сеч, са постъпили на телефон 112, съставени при тях са три акта, каза още Тодоров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Протест затвори пътя за Рилския манастир

Жителите на община Кочериново излязоха на протест днес на обяд. Причината е липсата на вода. От четири дни вече чешмите на хората са сухи, но авария няма и никой не ги е уведомил каква е причината за безводието. Хората блокираха пътя за Рилския манастир начело с кмета Станислав Горов. Той съобщи, че днес са получили писмо от „Кюстендилска..

публикувано на 20.08.24 в 12:43

Част от улица „Палма” в Перник ще бъде ремонтирана

Част от улица „Палма” в Перник, която години наред е била без асфалт, най-после ще бъде ремонтирана. Общината е обявила обществена поръчка, чиято прогнозна стойност е над 2 млн. лева. Участъкът, който ще бъде цялостно ремонтиран е с приблизителна дължина около 850 м. Улицата е без пътна настилка, като през годините многократно е насипвана с инертни..

публикувано на 20.08.24 в 12:37

Пожар изпепели 37 автомобила в пернишкия квартал "Църква"

37 автомобила, 28 от които нерегистрирани, са изорели при пожар в хале в пернишкия квартал "Църква". Причината за пожара е в процес на установяване. Най-вероятно става дума за умишлен палеж.  Сигналът е подаден тази нощ, около 01:30 ч. на тел. 112. Служители на полицията и три екипа огнеборци реагирали незабавно. Пожарникарите предприели локализиране..

публикувано на 20.08.24 в 12:26

Патриархът и кметът на Кочериново са обсъдили необходимостта от ремонт на местната църква

Българският патриарх Даниил и кметът на Кочериново Станислав Горов са обсъдили необходимостта от ремонт на църквата "Рождество Богородично" в Кочериново и нуждата от въвеждането на вероучение в училище. Патриарх Даниил е посетил Кочериново в събота преди първото си официално посещение в Рилския манастир, каза за БТА кметът Станислав Горов. На срещата е..

публикувано на 20.08.24 в 11:43

Фестивал на лютеницата в село Логодаж

На 24 август (събота) традиционният фестивал на лютеницата ще завладее благоевградското село Логодаж. От 18.00 часа в двора на училището неповторимите логодажки баби ще демонстрират пред жители и гости къде се крие тайната в приготвянето на най-вкусната домашна лютеница. Посетителите ще имат възможност да дегустират от традиционната българска..

публикувано на 20.08.24 в 11:14

Детски градини в община Благоевград спечелиха проекти

9 детски градини на територията на община Благоевград спечелиха проекти по Национална програма „Хубаво е в детската градина“. Успешно класиралите се са: ДГ „Детски свят“, ДГ „Усмивка“, ДГ „Първи юни“, ДГ №1 „Ведрица“, ДГ №2 „Св. Богородица“, ДГ №3 „Детелини“, ДГ № 8 „Вечерница“, ДГ №10 „Мак“, ДГ №11 „Здравец“. Чрез реализацията на проектите ще..

публикувано на 20.08.24 в 10:37

Може ли Радев да отхвърля служебен кабинет? Какво пише в Конституцията?

Има ли по Конституция право президентът Румен Радев да отхвърля служебен кабинет, както направи с проектокабинета "Кожарева" в понеделник? Няма да има кабинет "Кожарева", изборите ще са след 20 октомври Заплетената политическа ситуация коментираха по Нова тв преподавателите по Конституционно право д-р Орлин Колев и доц. Наталия Киселова. "Според..

публикувано на 20.08.24 в 09:48