Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци подпомагат хората от уязвимите групи в Община Кресна

Сградата на Община Кресна

 Спокойна е епидемичната обстановка в Община Кресна до този момента. Няма регистриран случай от заболяване с коронавирус COVID – 19, в населените места. Контролът и мерките за предпазване от разпространението на заразата продължават в рамките на извънредния режим, заяви за Радио Благоевград заместник-кметът на общината, Валентин Стоичков.

 В Община Кресна продължава извършването на социални услуги в условията на извънредно положение. Чрез Центъра за социална интеграция и рехабилитация, съвместно с кметското ръководство в момента се обслужват 135 човека, попадащи в най-уязвимите групи. През тази седмица, във вторник и четвъртък, те са получили в домовете си пакетирана храна. Това ни информира заместник-кметът, Валентин Стоичков.

 Освен конкретната грижа, която през следващата седмица ще бъде в три дни – понеделник, сряда и петък, се организират и доброволчески групи за подпомагане на възрастното население.

 В Кресна от днес, при засилени мерки за сигурност, започна да функционира и фермерският пазар.

 Чуйте в звуковия файл репортажа на Бойка Браткова:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Присъди за източване на дебитни карти в Кюстендил

Подсъдим за използване на дебитна карта без съгласието на титуляра беше признат за виновен от Окръжния съд в Кюстендил. Съдът му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, при първоначален "общ" режим. Съдът призна подсъдимия 29 г. мъж, осъждан, от област Велико Търново, за виновен в това, че за времето между 15 и 17 юли м.г., в..

публикувано на 13.09.24 в 13:34
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Катастрофа с военнотранспортен самолет у нас

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с военнотранспортен самолет  L-39 ZA, съобщиха от Министерство на отбраната.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации по случай 20 години от приемането на България в НАТО. В момента се провежда разследване.  Взети са мерки за..

публикувано на 13.09.24 в 13:31

Отворят за движение ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград

Поради променливите метеорологични условия през настоящата седмица и необходимостта от довършителни работи и полагане на нова маркировка, ул. „Джеймс Баучер“ ще остане затворена до 04:00 ч. на 16 септември - понеделник. Улицата ще бъде отворена за движение за първия учебен ден. Автомобилите вече могат да преминават през кръговото..

публикувано на 13.09.24 в 13:10

Хепънинг за първия учебен ден в Перник

Общинският драматичен театър „Боян Дановски” ще зарадва децата на Перник с хепънинг за първия учебен ден. На 15 септември театърът отваря широко вратите си за своята публика. Събитието е предназначено най-вече за деца и е пожелание към тях за успешно начало на новата учебна година, съобщи директорът на театъра Екатерина Кънчева. За най-малките ще бъде..

публикувано на 13.09.24 в 12:25

Без опасност от преливане на водоеми в Брезнишко

Няма опасност от преливане на водоеми в Брезнишко. Три от седемте язовира, общинска собственост, са на мъртъв обем. Язовир „Брезнишки извор” е на около метър под преливника. Два от язовирите са отдадени на концесия и се поддържат от собствениците им. С понижено ниво е и питейният язовир "Красава", който захранва град Брезник. Проблемът в община Брезник..

публикувано на 13.09.24 в 11:18

След 20 дни борба: Ликвидиран е пожарът под рилския Черни връх

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността "Байрямица" на 2 хиляди и 300 метра надморска височина под Черни връх в Рила, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Пламъците са унищожили 150 дка иглолистна гора. Засегна и алпийската част на планината. Спасени са били от унищожаване хиляда дка иглолистна гора, 500 дка..

публикувано на 13.09.24 в 11:02

Президентът Румен Радев ще пилотира демонстрационно Ф-16

Днес в авиобаза "Граф Игнатиево" държавният глава Румен Радев ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 по покана на Военновъздушните сили на Съединените щати. Президентът ще удостои с Почетен знак бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на Съединените щати в авиобазата в Авиано, Италия...

публикувано на 13.09.24 в 09:40