Великденските празници няма как да минат без козунака на трапезата. Той и боядисаните в червено яйца са част от традицията. Козунакът е сладък обреден хляб, който се приготвя и с удоволствие се консумира на Великден. Днес не всяка съвременна домакиня има търпението да приготви козунак. При такива ситуации в услуга на домакините са опитните сладкари като младата Диана Пинджурова, която заради извънредното положение е затворила своята сладкарница, но събира екипа си и през тези дни заедно приготвят вкусни домашни козунаци.
Диана от малка харесва да приготвя сладкиши. И както с усмивка споделя идва моментът, в който решава да радва и другите хора със сладките и вкусни произведения. Днес тя е управител на сладкарски цех и сладкарница и ръководи екип от 20 души. Не скрива, че има притеснения за бизнеса си, но тя и целият ѝ екип, разбират колко е важно да се прояви разбиране в ситуацията на извънредно положение.
Любовта към сладкарското изкуство, в дните преди Великденските празници, кара Диана и екипът ѝ да се съберат и приготвят домашни козунаци по автентични рецепти. Разбира се, поръчките започват да се множат, а сладкарите не смогват да доставят по домовете домашните козуначета на клиентите.
„ ...щипка любов при всяка храна е най-важната съставка, защото, когато човек прави нещата с желание, те се получават наистина много добре“, казва Диана Пинджурова.
И още ценни съвети за вкусен козунак ще разберете от интервюто на Агнес Манова с Диана Пинджурова:
В неделя в читалище „Пробуда – 1919“ в град Кочериново се проведе благотворителна изложба. Своите картини представиха две местни художнички – Вергиния Карашка и Николета Василева. С изобразително изкуство Вергиния се занимава още от малка, а учител ѝ е бил Огнян Механджийски. „Обичам много да рисувам. С това уплътнявам времето си. Вдъхва ми..
Снежанка Филчева е автор на книгите „От копче до балтон“, „Бягство“, „Да оставиш следа“ и „Орисани“. Тя е един от съставителите на сборника „Народни художествени занаяти от Македонския край“, освен това е самоук художник, който има зад гърба си участия в редица изложби. Нищо, свързано с изкуство, не й е чуждо, като владее не само старите занаяти,..
Цените на основните стоки продължават да растат, а причините за това не са само външни фактори. Според председателя на партия МИР, Симеон Славчев, основният проблем е спекулата, липсата на регулации и недостатъчната подкрепа за българските производители. В интервю за Радио Благоевград той представи конкретни решения за справяне с проблема. Една от..
Цените на храните – защо растат и как могат да бъдат овладени? Темата бе сред акцентите в предаването “Събития и личности”. Ръстът на цените на храните остава една от най-големите тревоги за българските потребители. В интервю за Радио Благоевград, Иван Христанов, който е лидер на “Единение” и бивш зам.-министър на земеделието и храните, анализира..
На празника на виното и любовта потърсихме поетесата Маргарита Петкова, за да разговаряме с нея за любовта във всичките и измерения. Дамата на българската поезия има издадени над 20 стихосбирки и основният климат в тях е както тя казва любовта. На дълго и на широко обсъдихме любовта, но съветът, който даде беше уникален - когато ви се случи любов..
В зала "Временни изложби" на Регионален исторически музей - Благоевград всички посетители могат да се докоснат до творчеството на един от най-големите съвременни български художници Кеазим Исинов, когото загубихме преди 2 години. В изложбата в негова памет, озаглавена "Спомен за Кей", са представени над 20 творби, като освен картини от музейната..
Окръжен съд-Кюстендил стартира кампания срещу насилието и психическия тормоз сред учениците. Тя под мотото "Да не се нападаме! Да си помагаме!" и се реализира с подкрепата на Регионалното управление по образованието и е част от образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Кампанията е вдъхновена..