Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският бюджет на Бобов дол е 9 милиона и 674 хиляди лева

Снимка: Кирил Фалин

Тези средства би трябвало да гарантират една сигурност през 2021-ва година. Още повече през тази година в бюджета са предвидени и средства, които общината трябва да похарчи допълнително във връзка с пандемията от COVID-19. Такива средства не бяха предвидени в миналогодишния бюджет.

Има достатъчно средства и за поддържането на пътната мрежа в общината, както и за ремонт на улици в общинския център. В плановете на общината са предвидени и средства за ремонт на две улици в Бобов дол.

От общинската администрация са притеснени най-вече от това доколко жителите на общината ще имат възможност да заплатят дължимите такси като данъци към Общината. През миналата година това бе също сериозен проблем.

Засега няма допълнително замърсяване на околната среда около ТЕЦ „Бобов дол“. Замърсяването е толкова, колкото се причинява от производствената дейност. Доста често в района идват и мобилни станции за контрол на чистотата на въздуха и досега нарушения не са установени. Това заяви кметът на община Бобов дол Елза Величкова в интервю за Радио Благоевград.

Чуйте в звуковия файл разговора на Иван Лазов с Елза Величкова:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Комисар Валентин Василев: 2024-та година е една от най-трудните

2024-та година е една от най-трудните. Така се оказва след големите пожари през годината – това е един от основните изводи след случилото се през летните месеци. Това е един от изводите досега каза директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград комисар Валентин Василев. „Преодоляхме и затрудненията,..

публикувано на 13.09.24 в 17:06

Инж. Богдан Милчев: Нужен е нов подход при пътната безопасност

През последните години няма разлика . Винаги общините в последните дни преди откриването на учебната година реновират и ремонтират районите на училищата.  Това заяви в интервю за Радио Благоевград председателят на Института по пътна безопасност инж. Богдан Милчев. Възстановяват се пешеходните пътеки, както и маркировката на уличната..

публикувано на 13.09.24 в 16:56
Борис Харизанов

Трансгранични възможности: България като привлекателен партньор за гръцки инвестиции

Българо-гръцката търговско-промишлена камара играе ключова роля в развитието на икономическите отношения между България и Гърция. Участието ѝ на тазгодишния международен панаир HELLEXPO 2024 привлече вниманието на множество бизнес лидери от двете страни, които търсят нови възможности за партньорства и разширяване на търговските пазари. В предаването..

публикувано на 13.09.24 в 11:14

Гергана Лаптева: Отдавна исках да пиша за древния град Хераклея Синтика

Жанрът в който твори Гергана Лаптева е исторически трилър. Тя е почти готова с шестия си роман, който ще излезе от печат през 2025 година. „ Действието преминава през Неапол, Александрия и завършва в едно много любимо мое място – древния град Хераклея Синтика “, открехна част от новата история писателката, която сподели в интервю за Радио..

публикувано на 13.09.24 в 10:45

Гоце Делчев се готви за традиционния есенен панаир

Традиционният есенен панаир в Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 16 до 23 септември. Той се организира от Община Гоце Делчев и отново ще бъде разположен в района на бившата казарма в града. „За всички, които искат да посетят традиционния есенен панаир, община Гоце Делчев е подготвила разнообразна и богата програма. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 14:40

Деца рисуваха благотворително за храма в село Изгрев

Деца рисуваха благотворително на фестивала „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев. Събраните средства ще отидат за довършване строителството на църквата „Свети Иван Рилски Чудотворец“ в населеното място. „Идеята за детския пленер дойда от желанието ни да надградим фестивала. Миналата година стартира първото издание на събитието с много..

публикувано на 11.09.24 в 11:34
Станимир Радулов

Светът е в голямо политико-икономическа криза, която ще роди нещо ново

Светът е в дълбока политико-икономическа криза. Част от тази криза е войната в Украйна, както и изборите в САЩ. Ситуацията е изключително особена и имам усещането, че се ражда нов свят, чийто очертания още не можем да ги видим ясно. Това заяви в ефира на Радио Благоевград Станимир Радулов. Според него, в навечерието на поредните предсрочни..

публикувано на 11.09.24 в 11:17