Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решават днес дали да подновят отново издирването на изгубения скиор в "Картала"

Вчера следобед акцията по издирването на изчезналия скиор в ски - зоната "Картала" в Рила е била подновена, тъй като метеорологичните условия са се подобрили, каза за Радио Благоевград планинският спасител Георги Ботев. Акцията отново е била неуспешна. 

Мястото, на което е изчезнал 34-годишният софиянец, е било локализирано. Теренът е много голям и труден, дебелината на снежната покривка в района на падналата лавина, където се смята, че мъжът е изчезнал, е повече от 3 метра, поясни Ботев. 

Издирването е преустановено заради опасност от нова лавина, което би застрашило живота на спасителите. По думите на Ботев младият мъж няма шансове да оцелее след толкова часове в планината и при тежките метеорологични условия.

Тази сутрин планинските спасители ще решават дали и как ще продължат търсенето. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава гасенето при Черни връх, локализираха пожара над Пастра

Продължава гасенето на пожара в Рила при Черни връх. Очаква се и днес в гасенето да се включи хеликоптер. Над 50 дка са засегнати вече от огъня. Това каза за Радио Благоевград директорът на ДГС „Дупница“ Атанас Диманков. Към мястото на пожара тази сутрин тръгнаха над 80 човека – от трите горски стопанства, от НП „Рила“, днес са се включили и..

публикувано на 27.08.24 в 08:19

До 35 градуса във вторник

Днес до обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд по-значителни увеличения на облачността ще има над северните и източните части от страната. На места, главно в Североизточна България, ще превали и прегърми.  Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

публикувано на 27.08.24 в 07:19

Продължава битката с огъня край пернишкото село Расник

Три противопожарни автомобили от София са изпратени в помощ на огнеборците в Перник за гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр. Целият наличен състав на Пожарната е на място. На място е пристигнал и директорът на Главна дирекция ПБЗН Александър Джартов. Рамо до рамо с огнеборците са горски служители,аварийно –спасителното звено в..

публикувано на 26.08.24 в 19:12

Гори гората над пернишкото село Расник

В потушаването на огъня са се включили шест екипа на Пожарната, горски служители, доброволци.  Пожарът е голям и е в близост до къщите. На място са екипи на Пожарната , доброволци, аварийно- спасителното звено към Община Перник и доброволното формирование „Протожер”, каза зам. кметът Мирослав Стоицев.  „Кметската наместничка ми звънна междувременно,..

публикувано на 26.08.24 в 18:04

Кметът Байкушев предлага нов правилник за дейността на звено „Инспекторат“

Кметът Методи Байкушев внесе в Общински съвет предложение за приемане на нов правилник за организацията и дейността на звено „Инспекторат“ към Община Благоевград. Предложението е продиктувано от необходимостта за подобряване на ефективността и качеството на работата. На служителите в създаденото през 2021 г. звено през изтеклите години са..

публикувано на 26.08.24 в 16:34

Хеликоптер ще се включи в гасенето на пожара в Рила планина

Хеликоптер ще се включи в гасенето на пожара под Черни връх в Рила планина. Изпращането на хеликоптер от Министерство на отбраната, който да се включи в борбата с пожара, се очаква да стане днес. Това съобщиха зам. областният управител на Кюстендил Георги Джоглев и директорът на пожарната гл. комисар Александър Джартов, които са на терен.  В гасенето на..

публикувано на 26.08.24 в 14:35

"Сърдечни приятелки“ в подкрепа на жените с рак на гърдата в Благоевград

Фондация Нана Гладуиш- „Една от 8“ ще посети гр. Благоевград със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата. Жените с диагнозата могат да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на „Една от 8“. На 09.09.2024 г. от 17:00 ч. до 19:00 ч. в рамките на модула „Живот с рак..

публикувано на 26.08.24 в 14:01