Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата на БСП в Общински съвет – Дупница изключи Първан Дангов от състава си

Социалистите са внесли уведомление до местния парламент, който днес провежда неприсъствена сесия. Те преустановяват членството на Дангов в групата. Посочените мотиви са системно нарушаване на правилника, отсъствия от заседания, неплащане на членски внос, негласуване с групата по важни за общината въпроси. 

Припомняме, преди дни бившият кмет на Дупница Първан Дангов бе санкциониран от общинската организация на БСП да не заема ръководни постове в нея за една година. След новото решение на съпартийците си той ще остане независим общински съветник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Главчев със срок за нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври

Изборите ще са на 27 октомври, ако избраният за служебен премиер Димитър Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Това обяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Главчев. "Няма от какво да се срамувам от работата на правителството, на което все още съм служебен премиер", каза Главчев.  Радев даде срок до понеделник на Димитър Главчев..

публикувано на 22.08.24 в 12:23

Няма да има воден режим в Кочериново... засега

Воден режим за Кочериново и общината засега няма да се въвежда - водоподаването е нормализирано, а и падналият дъжд e благоприятeн за ситуацията, каза за БНР кметът Светослав Горов. Само преди два дни жителите организираха протест в центъра на града и  затвориха пътя за Рилския манастир, след като нямаха вода 4 денонощия. Безводие: Когато чешмите са..

публикувано на 22.08.24 в 11:29

Президентът реши: Главчев продължава да е премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12:00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. Управителят на БНБ отказа да оглави служебен кабинет..

публикувано на 22.08.24 в 10:35

Започва асфалтирането на ул. „Христо Татарчев“ в Благоевград

Започва асфалтирането на ул. „Христо Татарчев“ в центъра на Благоевград в участъка от кръстовището при блок „Лира“ до кръстовището с ул. „Братя Миладинови“. В дните от петък (23.08) до вторник (27.08) тази част от ул. „Христо Татарчев“, както и пресечката с ул. „Братя Иванови“ ще бъдат затворени за движение между 07:00 ч. и 18:00 ч. Ремонтните..

публикувано на 22.08.24 в 09:46

Част от влаковете на Родопската теснолинейка спряха да се движат

Временно част от влаковете на Родопската теснолинейка по направлението Септември - Добринище - Септември няма да се движат, а пътниците ще бъдат превозвани с автобуси. Причината са възникнали аварийни и технически неизправности в дизеловите локомотиви, които обслужват линията, както и невъзможност да бъдат незабавно заменени с изправни машини, докато..

публикувано на 22.08.24 в 09:30

Над 6000 зрелостници се явяват на поправителна матура по БЕЛ

Над 6000 зрелостници ще се явят на поправителна матура по български език и литература. Изпитът започва в 8:30 часа. 6 396 зрелостници ще се явят в 620 зали на 230 училища в страната. На матура може да се явят неуспелите от първия път, както и зрелостниците, които се нуждаят от по-висока оценка за кандидатстване във ВУЗ по предмет, по който вече са..

публикувано на 22.08.24 в 09:25

МОН подготвя отговори на питането на ЕК за закона за ЛГБТ

Само двама от близо 6400-те зрелостници полагат матура по български език, за да повишат оценката си за влизане във висше учебно заведение. Това каза служебният зам.- министър на образованието Емилия Лазарова. Преди 7 ч. в министерството беше създадена комбинацията за поправителната матура по предмета. "Няма различия във времетраенето, във формата на..

публикувано на 22.08.24 в 09:23