Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокурори и служители от Съдебен регион Перник излязоха на мълчалив протест

Прокурори и служители от Съдебен регион Перник излязоха на мълчалив протест пред Съдебната палата в града. По този начин те изразиха несъгласието си с промените в Закона за съдебната власт, приети на първо четене от правната комисия на Народното събрание. 

Магистратите се обявиха против закриването на специализираните прокуратура и съд и опитите прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт. Длъжни сме да реагираме, когато е налице недопустим политически натиск върху независимата съдебна власт и принципа за разделение на властите, се казва в позиция, публикувана на сайта на Прокуратурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Възобнови се пожарът над село Пастра

Възобновил се е пожарът в гората над село Пастра, под язовир "Калин". Пожарът пламна миналата седмица и затвори пътя от селото до хижа "Чала", но беше овладян. Сега обаче силният вятър го е разпалил отново, съобщи за Радио Благоевград говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка. В гасенето днес участват пожарникари от Рила..

публикувано на 25.08.24 в 11:33

Гасят пожара под Черни връх с дрон

Пожарът при Черни връх засега ще се гаси с дрон.  Информацията е от народния представител от Дупница Николай Златарски, който е на терен. Анализ на ситуацията на място извършват директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джортов и директорът на Пожарната в Кюстендил Светослав Георгиев. Организиран е щаб в..

публикувано на 25.08.24 в 11:26

Жители на Кочериново отново на протест за вода

Жителите на Кочериново отново излизат на протест заради липсата на вода. Протестът е насрочен за 11.00 часа тази неделя на разклона за село Стоб. След протеста преди дни, водата беше пусната, но отново е спряла. Това каза за Радио Благоевград кметът на Община Кочериново Светослав Горов: „Проблемът с водоподаването е, че ние пак нямаме вода...

публикувано на 25.08.24 в 10:32

Пожарът край Брезник е овладян

Почти овладян е пожарът в района на община Брезник, съобщиха от местното Горско стопанство. Има отделни тлеещи огнища, но на място има екипи, които да реагират при необходимост. Огънят, който вчера тръгна от земеделски имоти в село Делян, община Божурище, се разпростря на територията на общините Брезник, Сливница и Божурище и обхвана около 2500 дка..

публикувано на 25.08.24 в 09:12

Патриархът ще оглави богослужението в пернишкия храм „Св. Иван Рилски”

Архиерейска света литургия ще бъде отслужена днес в 9.00 часа в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски”. Богослужението ще бъде оглавено от българския патриарх и Софийски митрополит Даниил, потвърди предстоятелят на храма отец Людмил. Това е второто посещение на Негово светейшество в храм "Св. Иван Рилски " в Перник през последния месец. На 7 август..

публикувано на 25.08.24 в 08:59

Не е локализиран пожарът на Черни връх, гасенето ще продължи и утре

Тревожна е ситуацията с пожара под Черни връх в Рила. Огънят гори на над 2300 метра надморска височина и теренът е труднодостъпен. Дотам няма как да стигне техника, няма как да се пренесе и вода, заради което се гаси на ръка. Пожарът не е локализиран. Пожарникари, горски служители и доброволци се опитват да го овладеят и да го държат на..

публикувано на 24.08.24 в 16:48

Отбелязаха 80 години от акцията в местността Жабокрек

Осемдесет години от акцията на партизаните от Рило-пиринския отряд, в местността Жабокрек, под Рилския манастир, отбелязаха социалисти от Кюстендил, Благоевград, Дупница и София. В края на август 1944 година партизани, водени от командира Васил Демиревски-Жельо, нападат немска част - лазарет и въоръжени войници и превземат базата им...

публикувано на 24.08.24 в 15:11