Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Марек“ – без илюзии, но с амбиции

С група от 27 футболисти, новакът във Втора футболна лига „Марек" (Дупница) започна лятна подготовка на своя стадион „Бончук“.

Отец Радослав Ваклин, който сам е играл дълги години футбол, отслужи водосвет за здраве, успех и благополучие. Капитанът Александър Близнаков изведе отбора, сред който има засега едно реално попълнение – завърналият се от ФК „Кюстендил“ Росен Йорданов.

Трима са дошлите на проби – Георги Иванов, който игра миналия сезон за „Кариана“ и „Добруджа“, Радой Божилов от „Миньор“ (Перник) и Димитър Атанасов – голмайстор на „Левски“ (Чепинци), играл преди това за елитния „Арда“ (Кърджали). 

Във връзка с лятната селекция, програмата за подготовка и контролите, президентът на ФК „Марек“ Цветан Видински заяви: „Цялата подготовка ще премине в домашни условия, но без да ползваме засега отличното затревения терен на „Бончук“.Такъв терен не сме имали отдавна. За игра с топка ще използваме стадиона в гр. Бобошево, в близка до нашия стадион зала ще водим силова подготовка. Най-голяма  грижа ни е осигуряването на бюджета за Втора лига. За едно спокойно съществуване са нужни поне 500 000 лева, които засега все още не сме осигурили. Разчитаме изключително много в това отношение на кмета на община Дупница Методи Чимев, който прави всичко възможно да реши възможно най-скоро проблема. Най-големият ни проблем е финансовият. И съответно няма да правим звездна селекция, не можем да си позволим като нови попълнения гръмки имена. ще разчитаме на млади добри футболисти, които идват в „Марек“, за да се докажат .Търсим нови играчи във всички линии: централен защитник, вътрешен халф, двама външни халфове, един нападател.

Изненада ни с напускането си един от най-добрите ни играчи миналия сезон, който отбеляза 12 гола и направи куп асистенции. Става дума за Веселин Любомиров. Благодарни сме му, даде всичко от себе си, за да сме на първо място в Югозападната лига. Ние, от своя страна, му се отплатихме. Но в един честен разговор след последния мач неговите финансови претенции и нашите възможности се разминаха сериозно и той реши да напусне. Няма място за обида, всеки търси възможно най-доброто за себе си. Желаем успех на Веско Любомиров, той винаги ще бъде един от нас.“


„Марек“ ще има 9 контроли, всичките извън Дупница, по време на лятната си подготовка. Първите две ще бъдат със силни съперници: на19 юни в София със „Славия“ и на 25 юни на стадион „Хр.Ботев“ в Благоевград с „Пирин“.

Във Втора футболна лига, задачата на „Марек“ ще бъде да се задържи и да е фактор. Ще се повишат цените на билетите – те ще бъдат по 5 лв. за всеки мач. Отборът ще разчита на приходите от билети за своя бюджет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Двувековната черква „Св. Неделя“ в село Докатичево отвори вратите за храмовия си празник

Днес, когато православната църква почита паметта на  Света Великомъченица Неделя, миряни от община  Симитли посетиха  едноименния храм в село Докатичево за да уважат празника  на църквата. Божият дом е построен  в средата на XIX век в Църкварска махала  в селото . В архитектурно отношение представлява голяма каменна..

публикувано на 07.07.24 в 16:31

ДСБ предлага технически кабинет с третия мандат

"Демократи за силна България" предлага технически кабинет с третия мандат. Ръководните органи на "Продължаваме промяната" и на "Демократи за силна" България провеждат отделни свои заседания, на които една от обсъжданите теми е коалиционната политика. В резолюция от Изпълнителния съвет на ДСБ се казва, че формацията предлага на партньорите си в ПП-ДБ да..

публикувано на 07.07.24 в 12:21

Рок, опера и латино се преплитат в Летен уикенд в Благоевград

Пореден уикенд, наситен с различни музикални жанрове, подготвя Община Благоевград за жителите и гостите на областния център. Началото ще бъде поставено на 12 юли от 20.00 часа, когато на сцената на площад „Македония“ ще излязат солистите и оркестрантите на Камерна опера – Благоевград, за да поднесат компилация от най-доброто от Сезон 2024 г. на един..

публикувано на 07.07.24 в 11:50

Община Петрич събра и извози над 25 тона изхвърлени автомобилни гуми

Събирани от нерегламентирани места през последните две години стари автомобилни гуми се извозват до специализирани предприятия за рециклиране и оползотворяване. Гумите се съхраняваха при входа на депото за битови отпадъци край Петрич. Близо 250 тона е количеството, за което се създава организация по извозване. Част от гумите са събирани от служители..

публикувано на 07.07.24 в 10:42

Черквата „Света великомъченица Неделя“ в Сатовча отбелязва своя храмов празник

Неврокопският митрополит Серафим отслужва света литургия в черквата „Света великомъченица Неделя“ в Сатовча, съобщават от Неврокопската епархия. Храмът е  изградена преди 180 години.  На днешния ден отбелязваме и паметта на света Неделя. През 1954 г. Светият синод на Българската православна църква постановява втората неделя след Петдесетница да бъде..

публикувано на 07.07.24 в 10:11

Жълт код за жеги в 14 области

Жълт код за горещо време и високи температури е обявен в 15 области на страната днес, показва сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология. В Северна България температурите ще са високи в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе. За територията на Южна България жълт код е обявен за областите..

публикувано на 07.07.24 в 09:31

Монтират предпазен парапет на пешеходната алея до река Благоевградска Бистрица

В понеделник започва монтиране на предпазен парапет на пешеходната алея до река Благоевградска Бистрица при моста на кооперативния пазар (между ул. "Джеймс Баучер" и ул. "Крали Марко"), очаква се той да бъде готов до края на работната седмица. Алеята зад кооперативния пазар е едно от най-предпочитаните места за отдих, тъй като дърветата и реката правят..

публикувано на 07.07.24 в 09:06