Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

93 739 души в община Благоевград с право на глас утре

93 739 души в община Благоевград имат право на глас в утрешните парламентарни избори и изборите за президент и вицепрезидент. Те ще могат да упражнят правото си на глас в 144 секции, три от които са подвижни – една за трудноподвижни хора и две за карантинирани лица.

Все още не е потвърдена готовността за провеждането на вота във всички секции от областта, съобщи за Радио Благоевград говорителят  на РИК Радослав Митрев: „В Благоевград машините за гласуване са доставени, секциите са запечатани и ще бъдат отпечатани в утрешния ден“, коментира Митрев.

Пред всяка секция ще има разлепени обяснения за начина на гласуване. Изборният ден започва в 07:00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

НС отхвърли предложението за облекчаване на условията за референдуми

Парламентът отхвърли предложението на "Има такъв народ" да се облекчат условията за провеждане на референдуми с промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. "За" гласуваха 81 депутати, против бяха 30, а 80 се въздържаха. Мнозинството от депутатите от ГЕРБ-СДС гласуваха с "въздържал се", ПП-ДБ..

публикувано на 19.09.24 в 12:25
Съдебната палата в Кюстендил

Обвиняем за катастрофа със загинал остава в ареста

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на мъж, на 26 г., привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16..

публикувано на 19.09.24 в 11:13
Димо Дренчев, водач на листста на

Димо Дренчев води листата на "Възраждане" в Перник

Димо Дренчев отново води листата на „Възраждане” в Перник. Партията на Костадин Костадинов е първата от парламентарно- представените, които регистрираха кандидатите си за народни представители в 14 МИР. Предстоящите избори са първите, в които „Възраждане” участва с пълна листа в област Перник. Осем са кандидат- депутатите. Освен включването на осми..

публикувано на 19.09.24 в 10:54

Радомир отбеляза Европейската седмица на мобилността

Община Радомир отбелязва Европейската седмица на мобилността със състезание за най- много изминати крачки. Надпреварата е под мотото „Движението е здраве”. Отброяването на крачките започна в 00:00ч. на 18 септември и ще продължи до 23:59ч. на 22 септември. Участниците трябва да използват фитнес тракер, смартфон приложение или друго устройство, което..

публикувано на 19.09.24 в 10:19

7,5% е безработицата в община Дупница

7,5% или 1 103 души от икономически активното население на община Дупница са без работа. Данните са от Бюрото по труда към края на август. В община Бобов дол безработицата е 5,8%, в Сапарева баня – 5,7%, в Рила – 7,8%, в Кочериново – 6% и в Бобошево – 7,5%. 246 души са се регистрирали на трудовата борса през миналия месец, а работа са започнали 133...

публикувано на 19.09.24 в 09:47

Тежка катастрофа край Гърмен – има загинал, трима тийнейджъри са ранени

Мъж е загинал при тежка катастрофа на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от МВР. Малко след полунощ, в 00:33 ч., в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало ПТП. На място разследващите са установили, че е загинал мъж на 59 години. С леки наранявания са са двама..

публикувано на 19.09.24 в 09:44

НС решава дали да облекчи условията за референдуми

Депутатите решават дали да облекчат условията за провеждане на референдуми и дали да освободят председателя на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Те ще изслушат и служебния вътрешен министър Атанас Илков. В дневния ред е включен и спорните промени в Закона за опазване на околната среда. Промените в Закона за прякото участие на гражданите в..

публикувано на 19.09.24 в 09:05