Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвачи на зърно блокираха ГКПП „Кулата“

2
Снимка: Радио Благоевград

Шофьори на тежкотоварни камиони, превозващи зърно, блокираха пътя преди ГКПП „Кулата“. Хората са недоволни от бавната обработка на документацията и твърдят, че чакат почти цяло денонощие, за да преминат към Гърция. Официална забрана за износ на зърнени култури няма, но според превозвачи умишлено се създават пречки за преминаването на камионите. 

Шофьорите са на пътното платно преди самата зона за граничен контрол и се заканиха да не пропускат трафика и в двете посоки. Опашката от автомобили е километрична, напрежението се разраства. Има засилено полицейско присъствие, но засега органите на реда не използват сила, за да освободят трасето. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В "Света Екатерина" спасиха прерязаната ръка на мъж от Благоевград

Тежък битов инцидент едва не оставя без ръка 48-годишен Благоевград. По невнимание мъжът пада в дома си върху огледало и прерязва почти цялата си ръка, като прекъсва съдово-нервния магистрален сноп на крайника. Прерязани са целия мускул на дясната мишница с брахиалната артерия, нерва, вената. Единственото, което задържа крайника е костта, информират от..

публикувано на 23.08.24 в 12:25

Митрополит Серафим с позиция срещу Събора за духовно-енергийно изцеление в Петрич

Събор за духовно-енергийно изцеление, който трябва да се проведе в Петрич предизвика острата реакция на Българската православна църква. От Неврокопската митрополия излязоха с писмена позиция, че категорично са против провеждането на подобни мероприятия.  „Категорично забраняваме да бъде извършвана в храмовете каквато и да било дейност на..

публикувано на 23.08.24 в 11:39

Авария остави без вода част от Перник

Авария при ремонтни дейности, извършвани от външна фирма, оставя без вода днес част от Перник, съобщиха от ВиК. Водоподаването е спряно за живущите в кварталите „Хумни дол”, „Димова махала”, „Рудничар”, „Твърди ливади” и „Проучване”. Без вода са и жителите на село Дивотино. Аварията е възникнала в изкоп в района на „Хумни дол”, където в момента се..

публикувано на 23.08.24 в 10:55

Нормално започна изпитният ден в Благоевградска област

118 зрелостници от Благоевградска област се явиха на втора задължителна матура днес. За изпита са били допуснати 128 ученици. „Нормално започна изпитният ден в Благоевградска област. На време и в срок бяха публикувани изпитните материали. В 12 образователни институции се провежда този зрелостен изпит“, заяви за Радио Благоевград Методи..

публикувано на 23.08.24 в 10:30

Община Дупница спечели нов проект

Проект за образователна сегрегация спечели Община Дупница.  Целта е приемането в несегрегирана среда на ученици от ромски произход, живеещи в обособени квартали. Това ще подобри достъпа им до качествено образование и адаптацията им в обществото. В целевата група са включени 106 ученици. Проектът е на стойност 40 000 лева.  Сред дейностите са..

публикувано на 23.08.24 в 09:57

Гръцките полицаи могат да конфискуват колата ви, ако в нея има туби с бензин

Екипи на полицията проверяват след преминаване на границата за евентуален нелегален внос на бензин в туби. В зависимост от количеството нелегално внесено гориво се налага глоба, конфискация на горивото, но и конфискация на автомобила. Тълкуването е, че колата се използва за нелегален внос на акцизна стока. Особено строги са гръцките власти поради..

публикувано на 23.08.24 в 09:54

Четвърто издание на Парк фест "Пейка"

Четвъртото издание на Парк фест „Пейка” ще се проведе на пернишката крепост на 24 август. Наред с големия концерт, който по традиция е гвоздеят на фестивала, ще има спортни прояви, активности, насочени към здравната превенция, към екологията, уърк шопове и още много интересни забавления, съобщиха от община Перник. С фестивала се цели да се представи..

публикувано на 23.08.24 в 09:40