Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В шест общини в Кюстендилска област няма нови случаи на COVID-19

Снимка: Pixabay

Само в три от деветте общини в Кюстендилска област са регистрирани нови случаи на коронавирус. Новозаразените през вчерашния ден са  10 души, регистрирани в общините Кюстендил – 7, Дупница – 2 и Бобов дол – 1.14-дневната заболеваемост от коронавирус в Кюстендилска област е 94,32 на 100 000 души. С нулева заболеваемост остава община Трекляно. Лицата със завършен ваксинационен цикъл са 35 104. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Трудова борса организират в Перник

Обща трудова борса организира на 25 септември Бюрото по труда в Перник. Тя ще се проведе в сградата на Общинския младежки дом и ще започне в 10.00 часа. До момента участие в борсата са заявили фирми от област Перник и София, специализирани в производството на фармацевтични продукти, на електрически съоръжения, на изделия от стомана и метал, както и..

публикувано на 20.09.24 в 15:06

С 3D очила учениците от Пето СУ в Благоевград видяха виртуални пожари

Четвъртокласници от Пето средно училище „Георги Измирлиев“ бяха пожарникари за ден в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. В читалнята на детския отдел  пожарникарите запознаха малчуганите с отговорността, предизвикателствата, трудностите и  удовлетворението от професията. Служителите на пожарната в Благоевград дадоха..

публикувано на 20.09.24 в 14:34

"Добре дошли в Благоевград" - събитие, посветено на студентската общност

Община Благоевград, Американски университет в България и Югозападен университет „Неофит Рилски“ казват заедно "Добре дошли в Благоевград" на младите хора, които са избрали Благоевград за свой студентски дом. Община Благоевград и двата университета с подкрепата на много местни бизнеси ще приветстват студентската общност на 4 октомври. В рамките на..

публикувано на 20.09.24 в 14:31

Втора статуя откриха в канала на Хераклея Синтика

Нова статуя в Хераклея Синтика откриха археолозите, които продължават проучванията в древния град. Тя е била намерена в главния канал под централния площад и в близост до откритата преди месеци фигура на обожествен влиятелен пълководец от ранната Римска империя. Преди два дни са били възобновени проучванията на главния канал в Хераклея..

публикувано на 20.09.24 в 13:42

Задържаха кюстендилец заради заплаха за взрив

Мъж от Кюстендил е задържан в ареста на РУ на полицията в града, заради заплаха, че ще задейства взривно устройство в апартамента си. 54-годишният кюстендилец е подал сигнал на телефон 112, че възнамерява да взриви жилището си. От полицията в Кюстендил са предприети незабавни действия. Извършено е претърсване в апартамента. Взривни вещества не са..

публикувано на 20.09.24 в 11:24

Кюстендилецът Румен Саздов откри изложба в Прага

Ателиерният салон на кюстендилския художник Румен Саздов със заглавие: "Крехки същества и металургия на любовта" беше открит тази седмица в галерията на Българския културен институт в Прага, Чехия. Такова представяне имаше и през април в художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил. В изложбата са включени 204 творби, като всеки..

публикувано на 20.09.24 в 11:08

БНР кани партиите и коалициите за подписване на споразумение за изборите

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в кампанията за парламентарните избори на 27 октомври, да подпишат споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР.  Поканата е за днес от 10 до 17 часа, в сградата на БНР - София, на бул. "Драган Цанков" 4. Проект на..

публикувано на 20.09.24 в 10:57