Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След срещата на превозвачите с Петков: Решения няма, протест ще има

Автор:

Протест на превозвачите на 18 май ще има, заяви Магдалена Милтенова отСъюза на превозвачите след срещата с министър-председателя Кирил Петков. Според нея е имало конструктивен диалог, но решения засега няма и затова протестът няма да бъде отменен.  "Днес възстановяваме диалога, но протест утре ще има, тъй като няма поети конкретни ангажименти. Ще продължим да работим в работни групи. Надявам се да постигнем положителни резултати, ще дадем срок за решаване на тези проблеми. Започваме в 9 ч. Утре до 17 ч. са преустановени превозите по установените места. благодаря за конструктивния диалог, но ние очакваме решение на нашите проблеми. Няма да бъдем допуснати до центъра с камионите и автобусите, но ние каним премиера Петков, министрите Караджов и Събев да дойдат на нашия протест", заяви още Милтенова. От своя страна министър-председателят изрази надежда, че протестът ще бъде мирен и няма да попречи на придвижването на хората, а също и на зрелостниците, които трябва да се явят на първата си матура – по български език и литература. "Имахме предложения, които не са отговорите на въпросите, които трябва да се дадат, но премахваме акциза на природния газ, втечнения нефтен газ и метана, за най-малките превозвачи вдигането на ДДС е 100 000, ставката за газ и метан ще е 9%. Говорихме за биодобавката, имаме предложения за по-ниски цени, превозвачите помолиха да я видим дали структурно може да се направи нещо", каза Петков. "Поех ангажимента, че ще да балансираме, ще видим дали има вариант структурно за промяна в сегашното съотношение в горивата. Поех ангажимент да говоря в Европейския съвет за възможността дали е възможно да се намали акцизът на горивата, защото министър Василев каза, че това е решение на ниво Европа и не е възможно да се случи. Но в следващия съвет поех ангажимент да попитам дали това е възможно", каза Петков. И превозвачите, и премиерът декларираха, че диалогът продължава. Както и на предишния протест, превозвачите няма да бъдат допуснати в центъра на столицата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

25 деца от пети „а” клас на ОУ „Христо Смирненски” в Радомир ще се обучават в Детско полицейско управление

Занятията ще се провеждат в продължение на 2 години по предварително изготвен план. Гост на откриването бе зам. министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов. По време на обучението учениците ще се запознаят с професията на полицая, ще научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, да проявяват уважение и толерантност към..

публикувано на 03.10.24 в 19:51

ЦИК свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов

С 13 гласа "за" Централната избирателна комисия свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов. Това стана час след като в ЦИК е постъпило искане от заместник главния прокурор Елена Каракашева, в което се иска разрешение срещу Ибрямов да започне наказателно производство и той да бъде задържан за три денонощия. Решението за сваляне..

публикувано на 03.10.24 в 19:38

В Кюстендил разясняват правилата при ползването на електрически тротинетки

В Кюстендил беше поставено началото на кампания, която цели да разясни на учениците правилата за безопасност при ползването на електрически тротинетки. На първата среща днес между кмета Огнян Атанасов и ученици от Природо-математическата гимназия в града стана ясно, че общината вече е съставила над 50 акта за неправилно движение на електрически..

публикувано на 03.10.24 в 15:47

Община Перник търси под наем специализирани автомобили за зимно поддържане

Община Перник търси под наем специализирани автомобили за зимно поддържане. Обявена е обществена поръчка по две обособени позиции с обща прогнозна стойност 550 000 лв. Специализираната техника, необходима на общината за зимно поддържане на пътната мрежа, включва пет снегопочистващи машини и челен товарач, като изпълнителят е длъжен да осигури..

публикувано на 03.10.24 в 14:29

Избраха временен управител на Профилакториума в Перник

Бивш директор на РЗИ- Перник и на ЦСМП – София област ще ръководи временно Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник.. На извънредно заседание днес местният ОбС взе решение за освобождаване на досегашния временен управител Инна Стоилова и избра на нейно място д-р Юри Торнев. До освобождаването на Стоилова се стигна след..

публикувано на 03.10.24 в 12:16

Горски и полиция в акция по залавяне на ловци - бракониери

Тази нощ са задържани ловци, членуващи в ловни сдружения, превозващи убит благороден елен. В 04:40 часа на главен път ПП I-4, с.Брестница, община Ябланица, екип на РУ - Ябланица спира за проверка лек автомобил „Мицубиши“. При проверката са установени три лица, превозващи в автомобила месо и глава от благороден елен. За случая веднага са уведомени..

публикувано на 03.10.24 в 12:13

77-годишен блъсна и уби 75-годишната си съпруга

77-годишен  водач прегази и уби 75-годишната си съпруга, в бобовдолското с.Блато, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.  Инцидентът е станал снощи в 19.50 ч. При неправилна маневра на заден ход, движейки се по черен път в посока с. Вуково, мъжът е блъснал съпругата си, която е попаднала под автомобила. Пострадалата е починала на..

публикувано на 03.10.24 в 11:05