Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Славчев, ПП „МИР“: Всяка една криза е и добра възможност

„Правителството на Кирил Петков е най-пагубното и некомпетентно в най-новата ни история. Това е правителството, което вместо да направи българската икономика работеща и ефективна, взема ежедневно огромни заеми, чрез които погубва и поробва българския народ и унищожава бъдещето на децата ни в родината".Това каза в ефира на Радио Благоевград Симеон Славчев, лидер на партия „МИР“.

По думите на Славчев, правителството на Кирил Петков е билосъставено безпринципно, без ясна програма, без приоритети и напълно закономерно сега се разпада.

„Вместо да решава реалните проблеми на българските граждани, социалната, икономическата и здравната криза, правителството на Кирил Петков ежедневно ги задълбочава.”

Лидерът на ПП „МИР“ бе категоричен, че българите трябва да спрат да избират между по-малкото зло, а е крайно време да изберат доброто, морала, свободата, справедливостта и експертността.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Борис Харизанов

Трансгранични възможности: България като привлекателен партньор за гръцки инвестиции

Българо-гръцката търговско-промишлена камара играе ключова роля в развитието на икономическите отношения между България и Гърция. Участието ѝ на тазгодишния международен панаир HELLEXPO 2024 привлече вниманието на множество бизнес лидери от двете страни, които търсят нови възможности за партньорства и разширяване на търговските пазари. В предаването..

публикувано на 13.09.24 в 11:14

Гергана Лаптева: Отдавна исках да пиша за древния град Хераклея Синтика

Жанрът в който твори Гергана Лаптева е исторически трилър. Тя е почти готова с шестия си роман, който ще излезе от печат през 2025 година. „ Действието преминава през Неапол, Александрия и завършва в едно много любимо мое място – древния град Хераклея Синтика “, открехна част от новата история писателката, която сподели в интервю за Радио..

публикувано на 13.09.24 в 10:45

Гоце Делчев се готви за традиционния есенен панаир

Традиционният есенен панаир в Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 16 до 23 септември. Той се организира от Община Гоце Делчев и отново ще бъде разположен в района на бившата казарма в града. „За всички, които искат да посетят традиционния есенен панаир, община Гоце Делчев е подготвила разнообразна и богата програма. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 14:40

Деца рисуваха благотворително за храма в село Изгрев

Деца рисуваха благотворително на фестивала „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев. Събраните средства ще отидат за довършване строителството на църквата „Свети Иван Рилски Чудотворец“ в населеното място. „Идеята за детския пленер дойда от желанието ни да надградим фестивала. Миналата година стартира първото издание на събитието с много..

публикувано на 11.09.24 в 11:34
Станимир Радулов

Светът е в голямо политико-икономическа криза, която ще роди нещо ново

Светът е в дълбока политико-икономическа криза. Част от тази криза е войната в Украйна, както и изборите в САЩ. Ситуацията е изключително особена и имам усещането, че се ражда нов свят, чийто очертания още не можем да ги видим ясно. Това заяви в ефира на Радио Благоевград Станимир Радулов. Според него, в навечерието на поредните предсрочни..

публикувано на 11.09.24 в 11:17

В Кюстендил малките ученици ще имат нов учебен предмет

От началото на новата учебна година учениците от първи до четвърти клас в часовете на класния ръководител ще получават важна информация за значението на важни обекти в Кюстендил. Става дума за Художествената галерия „Владимир Димитров- Майстора“, за Историческия музей в града, за къщите-музеи на „Ильо Войвода“, на Димитър Пешев, Ефендиевата къща,..

публикувано на 11.09.24 в 09:47

Кукленият театър в Благоевград открива сезона с модерна зала и нова постановка

Общинският куклен театър в Благоевград започва новия творчески сезон в модерен салон, свежи попълнения и премиери. „На финала е ремонтът на залата. Малките зрители ще посрещнат новия театрален сезон в края на септември в по-приветлива и уютна обстановка. Местата ще бъдат увеличени на 140“, уточни директорът Марина Кунгелова. За новия..

публикувано на 11.09.24 в 09:40