Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топлофикация Перник отпечатва изравнителните сметки

Готови са изравнителните сметки на клиентите с топлинен счетоводител „Топлофикация Перник”, съобщиха от дружеството. Предстои да бъдат разпечатани и окомплектовани всички фактури. Разнасянето им по адреси ще започне от следващата седмица.

От „Топлофикация Перник” припомнят , че всички топлинни счетоводители имат задължение да разпратят изравнителните сметки до абонатите в срок до 15 юли. До 31 август всички, които са открили грешки или нередности в своите изравнителни сметки, имат право на рекламация. Възраженията трябва да се адресират до съответното дружество за дялово разпределение, което задължително трябва да ги разгледа и да вземе решение дали ще ги удовлетвори. Ако е необходима корекция в изравнителната сметка на даден абонат, следва да бъде извършен нов отчет на всички клиенти към същата абонатна станция и корекции на изравнителните фактури преди новия отоплителен сезон. От дружеството препоръчват на всички клиенти топломери и водомери с дистанционен отчет. Със съвременни уреди абонатите ще получават фактури ежемесечно за реалното количество енергия, което са потребили, ще отпадне и необходимостта от изравнителни фактури.
По публикацията работи: Елена Тамакярска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С богата програма Благоевград отбеляза 112 г. от Освобождението на Горна Джумая от османско робство

С панихида за загиналите за Освобождението на Горна Джумая от османско робство и полагане на цветя пред паметните знаци на майор Иван Павлович Орлински, Спас Георгиев, Хаджи Коте Чорбаджигошев и мемориала на Делчевия род, намиращи се в двора на храм „Въведение Богородично“, започна отбелязването на празника на Благоевград. Църковният ритуал бе..

публикувано на 05.10.24 в 19:29

Общински съвет Благоевград присъди званието ,,Почетен гражданин” на Благоевград

  На тържествена сесия Общински съвет Благоевград присъди званието ,,Почетен гражданин” на Благоевград  (посмъртно) на художника Стойне Шаламанов,  на Димитър Атанасов Динев – композитор, диригент, ръководител и активен деец на култура в Благоевград и областта.Заслужил гражданин на Благоевград“ получава актрисата от ДТ ,,Никола Вапцаров” –..

публикувано на 05.10.24 в 18:35

Празникът на Банско премина с много емоции и вълнение

В ранното утро камбаните известиха началото на тържествената Света литургия, отслужена от духовенството на църква „Света Троица“. На службата присъстваха миряни, граждани, ръководството на община Банско, читалищни дейци и общественици. След богослужението бяха поднесени цветя на паметника на Пейо Яворов в двора на храма, както и пред всички..

публикувано на 05.10.24 в 17:23

Перник е домакин на втория фестивал "Силата на духа"

Перник е домакин на втория фестивал "Силата на духа", в който участват творци с увреждания.  Проявата е единствена по рода си и  се осъществява с подкрепата на Министерство на труда и социалната политика, местното читалище "Съзнание 1922 г"” и Младежкия дом в кв. "Мошино", където са разположени и творческите работилници.  Основен инициатор е..

публикувано на 05.10.24 в 16:14

Министър, представители на ББР и кметът на Благоевград обсъдиха бъдещето на Цигарената фабрика

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, изпълнителният директор на ББР Илия Караниколов и председателят на надзорния съвет Деляна Иванова проведоха днес работна среща с областния управител на област Благоевград Георги Динев, кмета на община Благоевград Методи Байкушев и председателя на Общински съвет - Благоевград, за да коментират..

публикувано на 05.10.24 в 15:47

Превръщат бившата цигарена фабрика в Благоевград в иновативен индустриален парк

Бившата база на Благоевград БТ-АД, която вече е собственост на държавата, може да се превърне в модерен индустриален парк, чието предимство е  съществуващата инфраструктура и доброто състояние на сградите.  Към терена вече има инвеститорски интерес, заявиха на  брифинг министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов и кметът на Благоевград..

публикувано на 05.10.24 в 15:29

Втори ден на Международния фестивал „Малешево пее и танцува“

Вторият фестивален ден на XIX Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ в село Микрево, продължава днес в салона на читалището, поради лошото време. Участват над 2000 души, част от  международни фолклорни състави от Украйна, Румъния, Малта, Сицилия. След 18:00 часа във фоайето на читалището ще бъде представена арт изложба на..

публикувано на 05.10.24 в 14:36