Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината пускат едната тръба на новия тунел "Железница"

До края на годината едното платно на автомагистрала Струма между Благоевград и Симитли, и едната тръба на новия тунел „Железница" могат да бъдат пуснати за движение, което ще е двупосочно. Това заявиха при инспекцията на  трасето заместник-министърът на регионалното развитие Захари Христов и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов. 

Близо две години  строителството на участъка от магистралата от двете страни на новия тунел "Железница" е блокирано от  две свлачища, които тепърва ще се укрепват. За това ще бъдат обявени отделни обществени поръчки, уточниха от АПИ по време на инспекцията. И към момента има възможност за отваряне на едното платно на магистралата и едната тръба на тунела, категоричен беше заместник-министърът на регионалното развитие Захари Христов.

Всичко това може да се случи до два месеца, като паралелно ще се работи по укрепване на свлачищата, допълни председателят на УС на АПИ Иво Иванов:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Трудова борса организират в Перник

Обща трудова борса организира на 25 септември Бюрото по труда в Перник. Тя ще се проведе в сградата на Общинския младежки дом и ще започне в 10.00 часа. До момента участие в борсата са заявили фирми от област Перник и София, специализирани в производството на фармацевтични продукти, на електрически съоръжения, на изделия от стомана и метал, както и..

публикувано на 20.09.24 в 15:06

С 3D очила учениците от Пето СУ в Благоевград видяха виртуални пожари

Четвъртокласници от Пето средно училище „Георги Измирлиев“ бяха пожарникари за ден в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. В читалнята на детския отдел  пожарникарите запознаха малчуганите с отговорността, предизвикателствата, трудностите и  удовлетворението от професията. Служителите на пожарната в Благоевград дадоха..

публикувано на 20.09.24 в 14:34

"Добре дошли в Благоевград" - събитие, посветено на студентската общност

Община Благоевград, Американски университет в България и Югозападен университет „Неофит Рилски“ казват заедно "Добре дошли в Благоевград" на младите хора, които са избрали Благоевград за свой студентски дом. Община Благоевград и двата университета с подкрепата на много местни бизнеси ще приветстват студентската общност на 4 октомври. В рамките на..

публикувано на 20.09.24 в 14:31

Втора статуя откриха в канала на Хераклея Синтика

Нова статуя в Хераклея Синтика откриха  археолозите, които  продължават  проучванията  в древния град.  Тя е била намерена в главния канал под централния площад и в близост до откритата преди месеци фигура на обожествен влиятелен пълководец от ранната Римска империя. Преди два дни са били възобновени проучванията на  главния канал в Хераклея..

публикувано на 20.09.24 в 13:42

Задържаха кюстендилец заради заплаха за взрив

Мъж от Кюстендил е задържан в ареста на РУ на полицията в града, заради заплаха, че ще задейства взривно устройство в апартамента си. 54-годишният кюстендилец е подал сигнал на телефон 112, че възнамерява да взриви жилището си. От полицията в Кюстендил са предприети незабавни действия. Извършено е претърсване в апартамента. Взривни вещества не са..

публикувано на 20.09.24 в 11:24

Кюстендилецът Румен Саздов откри изложба в Прага

Ателиерният салон на кюстендилския художник Румен Саздов със заглавие: "Крехки същества и металургия на любовта" беше открит тази седмица в галерията на Българския културен институт в Прага, Чехия. Такова представяне имаше и през април в художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил. В изложбата са включени 204 творби, като всеки..

публикувано на 20.09.24 в 11:08

БНР кани партиите и коалициите за подписване на споразумение за изборите

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в кампанията за парламентарните избори на 27 октомври, да подпишат споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР.  Поканата е за днес от 10 до 17 часа, в сградата на БНР - София, на бул. "Драган Цанков" 4. Проект на..

публикувано на 20.09.24 в 10:57