Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентският празник раздвижи ресторантьорския бизнес в Благоевград

Студентският празник ще напълни заведенията в Благоевград. Във всеки един от обектите в града  се наблюдава интерес, коментира зам.-председателят на дружеството на хотелиерите и ресторантьорите Васил Димитров.

Браншът е обнадежден и очаква раздвижване на ресторантьорския и хотелиерския бизнес в месеца на празниците.

Кризата неминуемо се отразява на цената на кувертите, но това не притеснява потребителите, които са решили да празнуват. Кувертът може да бъде от 80 до 200 лева в зависимост от категорията на заведението, храната, гост-изпълнителя. 

С приповдигнато настроение студентите очакват празника. За разлика от миналата година, когато ресторанти, барове, дискотеки бяха затворени или трябваше да се показва зелен сертификат заради коронавируса, младите хора могат да празнуват спокойно, без ограничения.

Особено нетърпеливи са първокурсниците, а Банско си остава най-предпочитаното място. 

Двуполюсни са мненията сред студентите за влиянието на кризата. Някои смятат, че ограничава доходите им и не могат да си позволят по-скъпи места, други пък твърдят, че който иска да празнува, го прави и намира начини.

Повече подробности в репортажа на Ива Сеизова:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Банско представиха книгите ,,Разкръстици“ и ,,Летопис“

В Музея на планината и хората в Банско бяха представени книгите ,,Разкръстици“ на Георги Малчев и ,,Летопис“ на Константин Икономов. На събитието присъстваха кметът на общината Стойчо Баненски, председателят на Общински съвет Димитър Русков, зам.-кметът Сашка Въчкова, секретарят Иван Докторов, общественици и граждани на Банско. Константин Икономов е..

публикувано на 04.10.24 в 10:20

Федерацията по вдигане на тежести обяви фалит

Българската федерация по вдигане на тежести е подала документи в съда за обявяване на несъстоятелност. Причината са големите дългове на Федерацията, съобщи БГНЕС. Българските щангисти, които спечелиха два медала на Олимпийските игри в Париж - златен и бронзов, са без финансиране от началото на годината, макар че ръководството на централата бе сменено и..

публикувано на 04.10.24 в 09:51

Президентът свиква КСНС

Рисковете за България след ескалацията на конфликта в Близкия изток ще обсъжда Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.  Държавният глава събира в 10 часа ръководителите на службите за сигурност, представителите на изпълнителната власт и на парламентарните партии. Участниците в заседанието на КСНС ще направят..

публикувано на 04.10.24 в 09:43

Обезопасиха сградата на Военния клуб в Дупница

Община Дупница обезопаси сградата на Военния клуб в центъра на града след сигнали от граждани. Сградата не се поддържа от години и фасадата й се руши. Части от нея падат на тротоара и създават предпоставки за инциденти. Участъкът е заграден с колчета и ограничителна лента след проверка от общински служители. Констативен протокол е изпратен до..

публикувано на 04.10.24 в 09:39

Затопляне на времето

Днес над източната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а над западната облачността ще е предимно значителна. След обяд и през нощта на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се ориентира от..

публикувано на 04.10.24 в 07:08

25 деца от пети „а” клас на ОУ „Христо Смирненски” в Радомир ще се обучават в Детско полицейско управление

Занятията ще се провеждат в продължение на 2 години по предварително изготвен план. Гост на откриването бе зам. министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов. По време на обучението учениците ще се запознаят с професията на полицая, ще научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, да проявяват уважение и толерантност към..

публикувано на 03.10.24 в 19:51

ЦИК свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов

С 13 гласа "за" Централната избирателна комисия свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов. Това стана час след като в ЦИК е постъпило искане от заместник главния прокурор Елена Каракашева, в което се иска разрешение срещу Ибрямов да започне наказателно производство и той да бъде задържан за три денонощия. Решението за сваляне..

публикувано на 03.10.24 в 19:38