Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Идеи, интереси, бизнес“ на 9 януари с Бойка Браткова

Идеите на Балканската политика и националните интереси ще коментира преподавателят по международни отношения, доц. Димитър Тюлеков.

Какво е мястото на младите учени в науката и бизнеса – по темата ще разговаряме с преподавателя по политически науки, д-р Елица Димова.

Бизнесът в спорта – предизвикателства и удовлетворение. Ще чуем единствения лицензиран баскетболен агент в страната, Антонио Илиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Празник на МВР – репортаж. Разумното потребление на електроенергия през лятото увеличава нивото на енергийна ефестивност. Съвети за намаляване на сметките на ток през летните месеци. Разговор с Маргарита Насева,  председател на Потребителския съвет на Електрохолд. По Националната програма „Безопасност на движението по пътищата“ в..

публикувано на 04.07.24 в 08:30
Румен Томов

"Събуди деня" с Мария Благоева

Нови тенденции в ароматите и водещите принципи за  развитие на ин д устрията у нас. Разговор с Гергана Андреева от Българската национална асоциация  „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ . Опазването на българския език и националната идентичност. Гост в студиото доц. Лъчезар Перчеклийски, който представи ЮЗУ „Неофит..

публикувано на 04.07.24 в 03:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ За какво да внимаваме, когато резервираме хотел за лятната почивка? Имат ли право търговците да ни търсят такси за чадър и шезлонг, без това да е обявено в офертата? Ще чуем съветите на Габриела Руменова, експерт в сферата на потребителската защита и създател на Платформата „Ние, потребителите“. Фармацевти от..

публикувано на 03.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Ще подкрепят ли депутатите проектокабинета “Желязков”, предложен от ГЕРБ-СДС? Анализ на политолозите доц. Жеко Кьосев и Георги Харизанов. Ще чуем и тематична анкета. Политическа нормализация или нови избори: Какви са възможностите за редовно правителство в рамките на 50-то Народно събрание? – Коментари на Илко Семерджиев, вицепремиер в..

публикувано на 03.07.24 в 03:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Президентът Румен Радев вече получи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Ще се реши ли политическата криза? Коментар на политолога проф. Тодор Галунов. Започна поредният поклоннически поход „Светият път“, който следва пренасянето на мощите на св. Йоан Рилски Чудотворец от Търновград до Рилската света обител – разговор..

публикувано на 02.07.24 в 08:30
Румяна Станоева

"Събуди деня" с Мария Благоева

Ловците и рибарите от Гоце Делчев, Петрич, Разлог и Сандански се събират на голям събор край село Попови ливади. За събитието разказва Иван Горанов от сдружението в Гоце Делчев. Могат ли местните власти да провеждат истинска жилищна политика? Разговор с Минчо Бонев, национален директор на сдружението „Хабитат България“. Спорт..

публикувано на 02.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Макроикономиката на страната на фона на политическата обстановка ще коментираме с преподавателя от ЮЗУ, проф. Ганчо Ганчев.   С експерта по недвижими имоти Добромир Ганев ще разговаряме за състоянието на имотния пазар – под наем или ипотечен кредит е по-изгодно в момента. Младите хора и гражданското общество – за работата по проекти със..

публикувано на 01.07.24 в 08:00