Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецакция в Сандански

В ход е специализирана полицейска операция в Сандански, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Благоевград. 

Спецакцията е по линия на противодействие на престъпността и опазване на обществения ред както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Без опасност от преливане на водоеми в Брезнишко

Няма опасност от преливане на водоеми в Брезнишко. Три от седемте язовира, общинска собственост, са на мъртъв обем. Язовир „Брезнишки извор” е на около метър под преливника. Два от язовирите са отдадени на концесия и се поддържат от собствениците им. С понижено ниво е и питейният язовир "Красава", който захранва град Брезник. Проблемът в община Брезник..

публикувано на 13.09.24 в 11:18

След 20 дни борба: Ликвидиран е пожарът под рилския Черни връх

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността "Байрямица" на 2 хиляди и 300 метра надморска височина под Черни връх в Рила, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Пламъците са унищожили 150 дка иглолистна гора. Засегна и алпийската част на планината. Спасени са били от унищожаване хиляда дка иглолистна гора, 500 дка..

публикувано на 13.09.24 в 11:02

Президентът Румен Радев ще пилотира демонстрационно Ф-16

Днес в авиобаза "Граф Игнатиево" държавният глава Румен Радев ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 по покана на Военновъздушните сили на Съединените щати. Президентът ще удостои с Почетен знак бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на Съединените щати в авиобазата в Авиано, Италия...

публикувано на 13.09.24 в 09:40

ВАС гледа делото на отстранения от поста подуправител на БНБ Андрей Гюров

Върховният административен съд ще гледа по същество делото на Андрей Гюров срещу решението на Българската народна банка за отстраняването му от поста подуправител на БНБ. А за понеделник  в Административния съд на София-град е насрочено делото срещу решението на Комисията за противодействие на корупцията, което постави началото на цялата процедура..

публикувано на 13.09.24 в 09:38

Шестима министри и премиерът отговарят на депутатски въпроси

Шестима министри ще отговарят на депутатски въпроси в днешния парламентарен контрол. В него ще участва и служебният премиер Димитър Главчев и ще отговаря на три въпроса. Назначаването на областни управители в Хасково, Търговище и Шумен и осигуряване на вода за напояване в земеделието са част от темите, по които Димитър Главчев ще даде повече..

публикувано на 13.09.24 в 09:36

Албино Пити с изложба в Перник

Италианският художник Албино Пити, който от  няколко години живее в България, откри изложба в Перник. Творбите му са подредени в художествена галерия „Любен Гайдаров” в Двореца на културата. Сред тях има и картини, създадени съвместно със студенти от програмите „Визуални изкуства“ и „Интериорен дизайн“ на НБУ. На откриването на изложбата присъства и..

публикувано на 13.09.24 в 07:19

Предимно слънчево време, следобяд с превалявания

Днес - 13 септември ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще..

публикувано на 13.09.24 в 07:00