Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парфюми, чанти и портмонета за над 3 млн. лева задържаха митнически служители

Снимка: БГНЕС


Над 55 000 парфюма и близо 6000 чанти и портмонета с фигуративни изображения и надписи на различни търговски марки бяха задържани в района на ГКПП Кулата от сектор „Оперативен контрол“ на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на ТД Митница София поради съмнение, че нарушават права на интелектуална собственост. Парфюмите са открити в товарен автомобил, пътуващ от Гърция за Полша, който бил отклонен и ескортиран за щателна митническа проверка в халето на МБ Кулата. Парфюмите били част от товар с разнообразни стоки за бита, детски играчки и канцеларски материали. При физическия контрол проверяващите митнически инспектори установили, че ароматите са с надписи на известни луксозни брандове, поради което е възникнало съмнение, че се нарушават права върху интелектуална собственост.  Митническите служители преброили 17 различни разновидности с общо количество от 55 450 парфюма и тоалетни води. Ден по-късно, при сходна проверка на друг товарен автомобил, пътуващ по същия маршрут, митническите служители установяват общо 5830 артикула – чанти и портмонета от три луксозни марки, които също са задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуална собственост. По двата случая са уведомени притежателите на търговските марки, които биха могли да предприемат действия за правна защита на интелектуалната им собственост.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Коалиция ГЕРБ – СДС печели изборите в Кюстендилска област

Районната избирателна комисия в Кюстендил публикува резултати при 100% обработени протоколи от изборите за Народно събрание на 27 октомври. Резултатите показват следното разпределение на гласовете: Първа политическа сила в областта е коалиция ГЕРБ – СДС с 33,04“% или 12 905 гласа.  Втори са „Възраждане“ с 14,68% или 5 734 гласа.  ДПС „Ново начало“ са..

публикувано на 28.10.24 в 08:02
Росица Матева

При 82,42% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 82,42% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и "Величие"...

публикувано на 28.10.24 в 07:56

80 % от протоколите на СИК са обработени към 6 часа тази сутрин в РИК Благоевград

Спокойно преминава предаването на изборните книжа в РИК  Благоевград – каза за Радио Благоевград заместник - председателят на РИК Стоян Христов.  Протоколите на 12 общини от Благоевградска област вече са обработени, остават още две общини – това са Разлог и Гърмен. При обработката на протоколите не се наблюдават сериозни грешки и затруднения. В..

публикувано на 28.10.24 в 06:25

40.67% избирателна активност в област Благоевград

От РИК снощи отчетоха, че избирателната активност в областта е с над 4% по-висока от предходните предсрочни парламентарни избори през юни. Изборният ден е приключил с общо  35 жалби и сигнала.  Две от тях са препратени по компетентност на органите на МВР. Те са свързани с нарушения с купуване на гласове и неправилна работа с избирателен списък...

публикувано на 28.10.24 в 06:04

Слънчев октомврийски понеделник

Днес ще бъде предимно слънчево.  В сутрешните часове на места, главно в Източна България ще има ниска облачност или мъгла, които до обяд ще намалеят и разсеят.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 22°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 28.10.24 в 05:59

Корман Исмаилов: Трудно ще бъде конструирано стабилно управление

Временните резултати показват почти изравнени сили на ДПС на Пеевски и ДПС на Доган. Трудно ще се постигне трайно стабилна коалиция. Т ова коментира по време на Изборното студио на Радио Благоевград бившият депутат от Реформаторския блок  Корман Исмаилов , който като младежки лидер отблизо познава промените в ДПС. Трудно ще бъде..

публикувано на 27.10.24 в 22:58

Човек, който се намира в чужбина е гласувал в Симитли, алармираха от ИТН Благоевград

Депутатът от ИТН от Благоевградско Станислав Богдански съобщи в ефира на Радио Благоевград, че са подали жалба за фиктивно гласуване от човек, който реално се намира извън България.  Гласуването е станало в секция в Симитли, уточни Богдански. Той  благодари на избирателите за повишената активност и затова, че отново са подкрепили партията на Слави..

публикувано на 27.10.24 в 22:48