Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Шушков: В Благоевград трябва да има промени в кметското управление

Уважавам вота на нашите съграждани. Приемам моето трето място като тяхна реална оценка. Това заяви за Радио Благоевград независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков след края на изборния ден и добави, че окончателните резултати ще бъдат изнесени едва утре.

„Аз съм независим кандидат, бях подкрепен от две политически формации. Вероятно ръководствата на тези партии ще вземат решение кого да подкрепят на балотажа. А тези, които са ме подкрепили ще решат за себе си“,  каза Николай Шушков и добави, че в Благоевград трябва да има промени в кметското управление.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В събота вечер „Това го могат само банскалии“

Концертът на легендарната Валя Балканска и талантливия гайдар Петър Янев беше истинско събитие, което докосна сърцата на всички присъстващи на концерта им в центъра на Банско. Вълшебните звуци на гайдата и въздействащият глас на Валя Балканска създадоха атмосфера, изпълнена с духа на българската традиция и красотата на народната музика. Публиката беше..

публикувано на 24.08.24 в 11:59

Фестивал на лютеницата в Логодаж

На 24 август традиционният фестивал на лютеницата ще завладее благоевградското село Логодаж. От 18.00 часа в двора на училището неповторимите логодажки баби ще демонстрират пред жители и гости къде се крие тайната в приготвянето на най-вкусната домашна лютеница. Посетителите ще имат възможност да дегустират от традиционната българска..

публикувано на 24.08.24 в 11:43

Четвърто издание на Парк фест "Пейка" на пернишката крепост

Четвъртото издание на Парк фест „Пейка” ще се проведе на пернишката крепост на 24 август. Наред с големия концерт, който по традиция е гвоздеят на фестивала, ще има спортни прояви, активности, насочени към здравната превенция, към екологията, уърк шопове и още много интересни забавления, съобщиха от община Перник. С фестивала се цели да се представи..

публикувано на 24.08.24 в 10:39

Набират доброволци за пожара под Черни връх в Рила

Продължава гасенето на пожара, който възникна вчера вечерта на около 2 300 метра надморска височина в Рила планина под Черни връх. Два екипа на пожарната и горски служители са се включили в гасенето на пожара тази сутрин. Това каза за Радио Благоевград говорителят на ОД на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Засегната площ към момента е около 10..

публикувано на 24.08.24 в 10:25

До 38 градуса в съботния ден

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб вятър от североизток.  Максималните температури ще са между 33° и 38°.

публикувано на 24.08.24 в 09:15

Пожар под Черни връх в Рила

Пожар пламна този следобед високо в планината над дупнишкото село Бистрица. Огънят е локализиран в района под черни връх, каза за РБ говорителят на ОДМВР в Кюстендил Катя Табачка. Пожарът е низов, за момента горят сухи треви и храсти. Теренът е трудно достъпен. На място има екипи  на пожарната и горски служители. 

публикувано на 23.08.24 в 18:34

До 26-и август неработещите зрелостници трябва да платят здравната си вноска за юли

До 26 август всички, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва да преведат здравноосигурителната си вноска за юли, съобщават от  Националната агенция за приходите (НАП) . Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение наесен и не са започнали работа,..

публикувано на 23.08.24 в 16:01