Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Методи Байкушев: Ще се опитаме да опазим вота на благоевградчани

„След като станат ясни окончантелните резултати и от паралелното преброяване, едва тогава ще изляза с категоричен коментар“. Това каза за Радио Благоевград кандидатът за кмет на общината, Методи Байкушев, в първите минути след края на изборния ден. Той бе категоричен, че заедно с неговия екип ще се опитат да опазят вота на благоевградчани, визирайки своите съмнения около евентуална намеса в процеса на преброяване.

Според твърденията на Байкушев, е използван ресурсът на общинска администрация за оказване на натиск към гласували в определени секции на Трето училище в Благоевград.

„Изключително напрегнат бе днешният ден. Лица от Инспектората, придружени с хора със съмнителна външност, бяха в изборните секции“, заяви кандидатът за кмет на ПП – ДБ.

„Ако успеем да опазим вота и се преброят бюлетините правилно – ние ще сме победители. Желанието ми е благоевградчани да бъдат свободни“ – така Методи Байкушев отговори на въпроса на Мариана Попова дали очаква манипулация на изборните резултати.

„Искам да уверя благоевградчани, че ако резултатът бъде положителен за нас, изборите след четири години ще бъдат съвсем различни, модерни и свободни“, каза още Методи Байкушев.

Припомняме, че е минимална разликата между двамата претенденти за кметския пост в Община Благоевград. Според  социологическите данни от Exit poll на Галъп Интернешънъл Болкан – партньор на БНР в настоящите избори, към 19:00 часа досегашният кмет на Благоевград, Илко Стоянов, /независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ/, печели 48,1 процента от имащите право на глас. Опонентът му, Методи Байкушев, кандидат на Коалиция ПП „Продължаваме промяната“ – Демократична България“, е предпочетен от 49,5 процента избиратели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

До 26-и август неработещите зрелостници трябва да платят здравната си вноска за юли

До 26 август всички, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва да преведат здравноосигурителната си вноска за юли, съобщават от  Националната агенция за приходите (НАП) . Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение наесен и не са започнали работа,..

публикувано на 23.08.24 в 16:01

Воден режим има в 12 селища в Кюстендилско

12 селища в Кюстендилско са с режим на водата. Това стана ясно след срещата с кметовете на общини и експерти при областния управител инж. Александър Пандурски. Има напълно пресъхнали водоизточници, ситуацията и с язовирите не е добра. Септември и октомври също се очаква да са критични. Режимът остава в селата Лиляч, Мали Върбовник, Мурсалево, Вуково,..

публикувано на 23.08.24 в 13:24

Лекари спасиха прерязаната ръка на мъж от Благоевград

Тежък битов инцидент едва не оставя без ръка 48-годишен Благоевград. По невнимание мъжът пада в дома си върху огледало и прерязва почти цялата си ръка, като прекъсва съдово-нервния магистрален сноп на крайника. Прерязани са целия мускул на дясната мишница с брахиалната артерия, нерва, вената. Единственото, което задържа крайника е костта, информират от..

публикувано на 23.08.24 в 12:25

Митрополит Серафим с позиция срещу Събора за духовно-енергийно изцеление в Петрич

Събор за духовно-енергийно изцеление, който трябва да се проведе в Петрич предизвика острата реакция на Българската православна църква. От Неврокопската митрополия излязоха с писмена позиция, че категорично са против провеждането на подобни мероприятия.  „Категорично забраняваме да бъде извършвана в храмовете каквато и да било дейност на..

публикувано на 23.08.24 в 11:39

Авария остави без вода част от Перник

Авария при ремонтни дейности, извършвани от външна фирма, оставя без вода днес част от Перник, съобщиха от ВиК. Водоподаването е спряно за живущите в кварталите „Хумни дол”, „Димова махала”, „Рудничар”, „Твърди ливади” и „Проучване”. Без вода са и жителите на село Дивотино. Аварията е възникнала в изкоп в района на „Хумни дол”, където в момента се..

публикувано на 23.08.24 в 10:55

Нормално започна изпитният ден в Благоевградска област

118 зрелостници от Благоевградска област се явиха на втора задължителна матура днес. За изпита са били допуснати 128 ученици. „Нормално започна изпитният ден в Благоевградска област. На време и в срок бяха публикувани изпитните материали. В 12 образователни институции се провежда този зрелостен изпит“, заяви за Радио Благоевград Методи..

публикувано на 23.08.24 в 10:30

Община Дупница спечели нов проект

Проект за образователна сегрегация спечели Община Дупница.  Целта е приемането в несегрегирана среда на ученици от ромски произход, живеещи в обособени квартали. Това ще подобри достъпа им до качествено образование и адаптацията им в обществото. В целевата група са включени 106 ученици. Проектът е на стойност 40 000 лева.  Сред дейностите са..

публикувано на 23.08.24 в 09:57