Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събития и личности" на 15 декември 2023 г. с Давид Калпачки

Темите от седмицата: коментар на политолога доц. Иво Инджов.

Защо според депутатите от БСП в България властва беззаконие и какво ги провокира да блокират работата на парламента? Разговор с Кристиян Вигенин, народен представител от ПГ на БСП и зам.-председател на НС. 

За рекордно увеличение на бюджета за култура се договориха партиите, подкрепящи управлението - разговор с Тома Биков, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по култура и медии.

Ще бъдат ли приети промените в Конституцията до края на годината? Коментар на адв. Петър Славов.

От Българския институт за правни инициативи публикуваха проучване, според което българите не разбират необходимостта от промени в основния ни закон. Разговор с Биляна Гяурова, директор на института. 

Захари Карабашлиев представи в Благоевград книгата си "Рана" - разговор с писателя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Нов енергоспестяващ уред или по-ефективно ползване на стария? Как да спестим от сметките за ток през студените зимни месеци? Ще чуем съветите на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“. Знаем ли как да пестим енергия у дома и доколко го правим? Анкета с жители на Благоевград...

публикувано на 02.10.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Ива Сеизова

Кои са новите школи и преподаватели в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград през новата учебна година ще ни каже директорът на центъра Богдана Костадинова. За предизвикателствата през новата учебна година и подготовката за патронния празник на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград. Интервю с директора на..

публикувано на 02.10.24 в 08:00

"Събуди деня" с Давид Калпачки

От началото на октомври влязоха в сила новите правила на БНБ за отпускане на ипотечни кредити: Максимум 30 години срок и 15% самоучастие – как ще се отразят регулациите на потребителите? Анализ на икономиста и финансист Румен Гълъбинов. Джобните пари като урок по финанси: Колко да даваме на децата и как да ги научим да управляват бюджета..

публикувано на 02.10.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Мариана Попова

Протестна подписка в Падеш срещу разширяването на Дома за възрастни хора с деменция. Отбелязваме Световния ден на музиката с директора на Камерна опера – Благоевград, Лина Ангелова. Изложба ,,Младежите на България в Европейското семейство’’- репортаж. Откриване на фотоизложба на доц. Петър Абаджиев по случай 1 октомври -..

публикувано на 01.10.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

 Х епатит- видове, лечение и профилактика – доц. д-р Радин Цонев – началник на отделението по гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница „Токуда“.   „Действай със сърце“ е мотото, под което се проведе Световният ден на сърцето тази година – доц. д-р Красимира Христова, председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика..

публикувано на 01.10.24 в 08:20

"Събуди деня" с Мария Благоева

Празник на брежанския кестен. За вкусното събитие разговаряме с Румяна Панова, организатор. Инвестициите в Благоевград – мисия за оптимисти. Гост в студиото Васил Новоселски, предприемач. „Капачки за бъдеще“ в Гоце Делчев с есенна кампания. Интервю с Габриела Граматикова, доброволец. Да изкачиш връх Атон – за дългия път към..

публикувано на 01.10.24 в 04:00

"По първи петли“ с Агнес Манова

Глаголицата да влезе при децата в училища, детски градини и читалища е инициатива набираща подкрепа на педагога Татяна Атанасова. В помощ на изкуството и на творците в неравностойно положение ще бъде второто издание на фестивала „Силата на човешкия дух“, който се организира от социално предприятие „Направено с любов“ в Перник. Разговор с..

публикувано на 01.10.24 в 02:00