Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Събуди деня“ с Биляна Славчева

Слушайте на 18 март от 07.00 до 10.00 ч.

„Актуално“

Започват великденските пости. Какъв трябва да бъде моделът на хранене по време на постите? Ще чуем съветите на проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диететика.

 „Живей на чисто“

Връзката между човека и реката във фокуса на Часа на Земята. За значението на водните природни ресурси и отражението им върху човешката дейност е разговорът със Стоян Михов, ръководител програма „Води“ към WWF.

Петричкото село Коларово ще стане по-облагородено и зелено. Такава е амбицията на кмета Евгени Мицков, който ще разкаже за проекта му за създаване на нови кътове за отдих в селото.

„Полезно е да знаем“

Новата снежна покривка в планините създава сериозна опасност за туристите. Как да избегнем инцидентите? Ще чуем съветите на планинския водач Климент Гигов.

„Спасените: 20 години история“ - изложба на Парка за мечки край Белица експонират в Европейския парламент. За събитието разказва Деница Славова от Фондация „Четири лапи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

7 юли - Световен ден на шоколада. Любопитно. „Защотковците“: Защо плуването е сред най-полезните спортове за децата?  С деца на море или планина: практични съвети за родители. "Учителството е професията, която създава всички други професии." Да бъдеш учител е предизвикателство и огромна отговорност. Среща с  Цветанка Кадиева, учител в..

публикувано на 07.07.24 в 10:37

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Втората Неделя след Петдесетница: Неделята на Всички български светии – отец Светослав Кючуков. 7 юли: Голяма Света Неделя – традиции, обичаи, именници. Честваме европейския ден на шоколада - Мария Куманова, сладкар. Екологичното сдружение „За Земята“ с..

публикувано на 07.07.24 в 02:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Момичета на „Спортика“ – Благоевград отново на върха на футбола – разговор с Радослав Креснички – треньор. Рубриката „Децата и спорта“: 11-годишният Асен Грозданов от Петрич медалист от престижен турнир по тенис на маса – разговор с него. ПК „Вихрен“ първи на Държавното лично отборно първенство по..

публикувано на 06.07.24 в 08:20
Ваклуш Толев

"Арт сезони" с Юлия Караджова

  17-тият Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания започна в Перник - репортаж.  Христина Кацарска – за таланта да преподава и изпълнява поп и джаз музика. "Свѣтъ като цвѣтъ" - изложба с картини по български народни шевици на Светлана Костова се откри в РИМ Благоевград. Филмът „Ваклуш” продължава в албум, който..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"С усмивка в събота" с Елизабет Александрова

Клуб „Приятели на планината“ е част от превантивната лятна програма, насочена към децата и учениците от община Гоце Делчев. Всяка събота те опознават природата на своя край чрез екскурзии и пешеходни преходи. Разговор с Мария Бутракова, ръководител на клуба. С пиле по ханджийски туристи от България, Сърбия и Северна Македония ще..

публикувано на 06.07.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“: Разговор с гл. инспектор Петър Седмаков, началник сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН-Благоевград. Храмов празник отбелязва черквата „Св. Неделя“ в село Докатичево – Ангелина Попова, която се грижи за възстановяването на храмовете в населеното място. Съществуващите възможности за..

публикувано на 05.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Какви са политическите перспективи пред страната, след като не бе избрано правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС? Какви са причините и последиците от трусовете в някои от парламентарнопредставените партии – ДПС, БСП и “Величие”? Какви са актуалните законодателни инициативи на депутатите в 50-то Народно събрание?  Темите на..

публикувано на 05.07.24 в 04:00