Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Събития и личности“ с Мария Благоева

Как ще бъдат организирани предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент? Разговор с Мартин Бусаров, председател на РИК-Благоевград.

В навечерието на вота: Ще има ли смислен политически дебат? Интервю с Димитрина Хаджиева, народен представител от ПП „Продължаваме промяната“.

Как работят общините в условия на предизборна обстановка? Мнение на Феим Иса, кмет на Община Гърмен.

Търсим коментар по темата и от Любица Томова, изпълнителен директор на Сдружението на Югозападните общини.

Ще бъде ли новият политически съюз „Синя България“ новата дясна алтернатива? Коментар на Борис Ячев, лидер на „Консервативна България“.

Защо Община Благоевград ще търси външно финансиране в размер на 14,5 млн. лв.? Гост в студиото Методи Байкушев, кмет на Община Благоевград.

Ще има ли помирение в БСП - Благоевград? Гост в студиото Веселин Христов, лидер на общинската организация. 

Административен съд - Благоевград вече ще работи в нова административна сграда. Гост в студиото съдия Иван Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Мариана Попова

Протестна подписка в Падеш срещу разширяването на Дома за възрастни хора с деменция. Отбелязваме Световния ден на музиката с директора на Камерна опера – Благоевград, Лина Ангелова. Изложба ,,Младежите на България в Европейското семейство’’- репортаж. Откриване на фотоизложба на доц. Петър Абаджиев по случай 1 октомври -..

публикувано на 01.10.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Празник на брежанския кестен. За вкусното събитие разговаряме с Румяна Панова, организатор. Инвестициите в Благоевград – мисия за оптимисти. Гост в студиото Васил Новоселски, предприемач. „Капачки за бъдеще“ в Гоце Делчев с есенна кампания. Интервю с Габриела Граматикова, доброволец. Да изкачиш връх Атон – за дългия път към..

публикувано на 01.10.24 в 04:00

"По първи петли“ с Агнес Манова

Глаголицата да влезе при децата в училища, детски градини и читалища е инициатива набираща подкрепа на педагога Татяна Атанасова. В помощ на изкуството и на творците в неравностойно положение ще бъде второто издание на фестивала „Силата на човешкия дух“, който се организира от социално предприятие „Направено с любов“ в Перник. Разговор с..

публикувано на 01.10.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

В рубриката „Трудова борса“ свободните работни места на територията на общините Благоевград и Симитли, както и актуалните програми за безработни и неактивни лица ще представи Мая Ризова, гл. експерт в Дирекция „Бюро по труда“ в Благоевград. Стереотипи и предизвикателства при търсенето на работа, когато възрастта е „50 +“. С какво помага..

публикувано на 30.09.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Бизнесът в туризма и перспективите пред младите специалисти – ще разговаряме с проф. Мария Станкова от Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. За предприемачеството и премерения риск ще чуем мнението на един млад предприемач – Божидара Кузманова от Кресна. А как фолклорът дава възможност за професионално развитие – това ще попитаме..

публикувано на 30.09.24 в 08:15

"Събуди деня" с Биляна Славчева

Каква стопанската година изпращат за кюстендилските земеделски производители? Репортаж. „Живей на чисто“ Пред какви предизвикателства са изправени общините при изчисляване на такса смет, според промените в Закона за управление на отпадъците? Силвия Георгиева, председател на Националното сдружение на общините. Разделното..

публикувано на 30.09.24 в 04:00

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Бъдете милосърдни!  – отец Светослав Кючуков във  втората  Неделя след неделята подир Въздвижение. Коста Цонев за романа и ролята си на Дон Кихот – архивен фонд на БНР по повод 477 години от рождението на Мигел де Сервантес. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Определят..

публикувано на 29.09.24 в 06:00