Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Членовете на СЕМ не успяха да изберат нов председател

Автор:
Снимка: БТА

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) до момента не успяват да съберат нужните 4 гласа за избор на нов председател на медийния регулатор.

Кандидатурите са две - на Габриела Наплатанова и на Симона Велева.

При първото гласуване те получиха само по два гласа "за".

Предстоят нови обсъждания и ново извънредно заседание на СЕМ.

Ако на три поредни заседания никой от кандидатите не получи 4 гласа „за“, следва четвърто гласуване, при което изборът може да стане с обикновено мнозинство от 3 гласа.

Мандатът на сегашния председател Соня Момчилова изтича на 28 април.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивал на училищните оркестри в Банско

Фанфарни и духови ученически оркестри ще огласят Банско и ще върнат в града безгрижния дух на ученическите години. От днес до 7 юли започва Фестивал на училищните оркестри "Ваканция, ура". Фестивалът е парад-концерт на училищни оркестри от България с техни програми и няма конкурсен характер. Фестивалът се организира от Асоциация..

публикувано на 04.07.24 в 20:57

Ден на отворените врати в ОДМВР-Перник

Ученици от Девето средно училище в Перник гостуваха в ОДМВР в проведения днес Ден на отворените врати. Инициативата бе посветена на Професионалния празник на служителите от МВР- 5 юли. На децата бе обяснено как работи тел.112, как трябва да подават сигнали при необходимост и че тази система не бива да се използва злонамерено. В кабинета на директора..

публикувано на 04.07.24 в 17:21

Районна прокуратура - Перник разследва противозаконно превозване на 35 мигранти

Районна прокуратура - Перник ръководи действия по разследване на противозаконно превозване на 35 мигранти през територията на страната, съобщиха от държавното обвинение. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на две лица от гр. Дупница.  На 30 юни в района на брезнишкото село Красава те подпомагали 35..

публикувано на 04.07.24 в 17:18

Детските групи от село Баня се окичиха с много награди от участие във фолклорен фестивал

Детската вокална група, детската тамбурашка група и танцов състав - малка и средна група, взеха участие на фестивала в село Дрен, който се проведе на 29 юни. Детската вокална група ,,Пиринска фантазия" и Детска тамбурашка група бяха удостоени с голямата награда – „Награда на журито“. За високи художествени постижения в областта на любителското..

публикувано на 04.07.24 в 16:16

Незаконен риболов в местността Чокльово блато

Незаконен улов на езерен рак и риба в защитена местност Чокльово блато е установен при съвместна проверка на РИОСВ – София и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури – Перник, съобщиха от екоинспекцията. От водата на Чокльово блато са извадени 428 кошове за раци. Освободени са около 180 кг. езерни раци, блатна пъстърва, риба от вида костур и..

публикувано на 04.07.24 в 14:54

Откриват детска библиотека в кюстендилското село Ръждавица

Детски отдел към библиотеката на Народно читалище "Светлина " в село Раждавица, община Кюстендил, ще бъде открит утре - 5 юли. Създаването на детския отдел се случва с дарения на средства и книги от нейни ученици и дарители. Библиотеката ще се помещава в доскорошен кабинет, който е преустроен и ремонтиран. "Купени са нови мебели и са приютени хиляди..

публикувано на 04.07.24 в 14:29

Областната дирекция на МВР в Кюстендил отбеляза професионалния си празник

Областната дирекция на МВР в Кюстендил отбеляза професионалния си празник с тържествено събрание, посветено на 145-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи. Общо 104 служители на дирекцията получиха награди за постигнати професионални резултати. Сред гостите на церемонията бяха председателят на Общинския съвет – Кюстендил..

публикувано на 04.07.24 в 14:27