Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реконструкция на уличен водопровод в село Крупник

От 31.05. до 01.07 ще бъде извършена реконструкция на уличен водопровод в с. Крупник, община Симитли.
В рамките на този период, от 08:30 ч. до 17:30 часа, водоподаването ще бъде нарушено.
От ВиК Благоевград апелират жителите на селото да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови нужди.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори пътя Дупница - Самоков

Тежка катастрофа в района на Дупница затвори пътя Дупница-Самоков в късния следобед днес. Това съобщи за Радио Благоевград говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка. От МВР препоръчват използването на алтернативен маршрут. Докато продължи обслужването на произшествието, пътят ще бъде затворен.

публикувано на 07.08.24 в 18:45

Пострада горски служител в Славянка

Служител на ЮЗДП е пострадал на терен в планината Славянка. По обед по време на разчистване на терена, изгоряло дърво го е ударило, но горският служител, който е от Горското стопанство в Гърмен не е сериозно пострадал, казаха за Радио Благоевград от Държавното предприятие.  Спряно е разпространението на пожара в българската част на планината..

публикувано на 07.08.24 в 13:30

Боровинки по 14 лв./кг заляха пазара в Благоевград

В средата на лятото, пазарът в Благоевград привлича с изобилието от зеленчуци и плодове, сряда е пазарният ден на благоевградчани и затова ще проверим какви плодове и зеленчуци се предлагат от производители от област Благоевград  и на какви цени, кое е по-скъпо спрямо миналата година, какви трудности изпитват търговците  и производителите. Сряда е..

публикувано на 07.08.24 в 13:24

Пет семейства със златни сватби за 50 г. на град Земен

Пет семейства от община Земен отпразнуваха златна сватба. Събитието е част от празничната програма по повод 50-годишнината от обявяването на Земен за град. Половинвековният семеен живот на семействата - юбиляри Ангелови, Георгиеви, Николови, Пеневи и Стойневи съвпада с половинвековния юбилей и на град Земен, подчерта в приветствието си към тях кметът..

публикувано на 07.08.24 в 13:01

Млади таланти в Джаз академията учат от майстори и свирят в Банско

До 10 август, успоредно с основните концерти в Банско джаз фест, публиката може да слуша и види 7-те селектирани музикални проекта в поредното издание на Джаз академията. Проектът дава възможност на млади изпълнители и музиканти да обогатят познанията и уменията си, да се срещнат и получат уроци от майстори на джаза от България и света, да създадат..

публикувано на 07.08.24 в 11:51

Депутатите приеха програмата на НС за седмицата

Депутатите приеха предложената програма за работа на Народното събрание за седмицата, така както бе предложена от председателя на Народното събрание. В нея фигурират 21 точки, като сред законопроектите, които депутатите трябва да приемат на второ четене, е и този за въвеждане на еврото в България. Над 20 точки в предварителната програма на..

публикувано на 07.08.24 в 10:52

Повдигнаха обвинение на мъж за закана за убийство

74-годишен мъж е привлечен като обвиняем заради закана за убийство, съобщиха от полицията в Перник.  Дълго време, той  заплашвал съпругата си, че ще я убие. След подаден сигнал от нея и проведено разследване възрастният мъж е привлечен като обвиняем.  При доказване на вината му в съда го грози наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

публикувано на 07.08.24 в 10:29